Scena
04.10.2021. 15:27
Tanjug

Sahrana

"Smrt je nezvani neprijatelj i uvek je iznenađenje", rekao patrijarh na sahrani Ivana Tasovca

Ivan Tasovac, 29. 9. 2021.
Izvor: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a od njega su se oprostili porodica, kolege i prijatelji.

Među okupljenima je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a opelo je služio srpski patrijarh Porfirije.

“Uvek je smrt nezvani neprijatelj i uvek je iznenađenje. Nema čoveka koji se rodio, a da neće umreti. I nema čoveka koji ne smatra smrt svojim najvećim neprijateljem. Zato, osnovno pitanje za svakog čoveka nije to ko je bio i šta je imao i koliko je postigao, nego postoji li iza groba išta. Ja znam da Ivan koji je pozvan u naručje Božije zna”, rekao je patrijarh Porfirije.

On je rekao da je siguran da je Ivanu sve ono za čim je tragao postalo jasno, a da umetnost koja prevazilazi svaku vrstu logike nije ništa drugo nego traganje za smislom.

Poslednjem oproštaju od Tasovca prisustvovale su brojne poznate ličnosti, a među njima su bili predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, upravnica Nacionalne fondacije za igru Aja Jung, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, reditelj Dragan Bjelogrlić, upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević-Bugarski, direktor RTS-a Dragan Bujošević, Jagoš Marković, Ksenija Vučić, Nebojša Krstić, Zoran Babić...

Pogledajte fotografije: 

Pijanista, direktor Beogradske filharmonije i nekadašnji ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac preminuo je 29. septembra u Beogradu u 55. godini života.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminuo Ivan Tasovac
Ivan Tasovac, 29. 9. 2021.

U 55. godini

29.09.2021. 22:23

Preminuo Ivan Tasovac

Ivan Tasovac (55), direktor Beogradske filharmonije, preminuo je u sredu uveče u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve