KO JE REKAO BINDŽOVANJE? Serije koje ne treba propustiti ovoga meseca

KO JE REKAO BINDŽOVANJE? Serije koje ne treba propustiti ovoga meseca

foto: Shutterstock


AKo ste jedna od onih osoba koja se tokom tropskih letnjih vrućina voli “zavući” u krevet ili na kauč, pa uz sladoled i klimu uživati u ponudi mnogobrojnih streaming platforma, poput HBO-a, Netflix-a, Amazona i sl. ovo je definitivno preporuka za vas!

“The Righteous Gemstone”

HBO, premijera 19. avgusta

Priča prati evangelističku porodicu sa dugom tradicijom devijantnosti, pohlepe i humanitarnog rada. Kontroverzna serija u svega devet epizoda prikazuje čudnovatu familiju, i njihove još čudnije mehanizme funkcionisanja. Radnja prati Dannyja u ulozi Jesse Gemstone, najstarijeg Gemstonea, koji želi da krene očevim stopama ali mu sopstvena prošlost ne da mira. Adam Devine igra njegovog brata, pseudo-hipstera Kelvina, najmlađeg člana tria, dok genijalni John Goodman igra Eli Gemstonea, njihovog oca, koji se nalazi u čudnom trenutku suočavanja sa gubitkom supruge, i pitanjima o misiji Gemstoneovih. Smeh je zagarantovan.

“Mindhunter” (druga sezona)

Netflix, premijera 16. avgusta

Mindhunter prati FBI agente Holdena Forda i Billija Tencha koji su zajedno sa psihološkinjom Wendy Carr, osnovali bihejvioralnu jedinicu, koja se fokusira na psihologiju ubica i koji intervjuišu uhapšene serijske ubice, u nadi da će razumeti njihove paterne ponašanja i razmišljanje. Ali i rešiti neke od otvorenih slučajeva.

Nova sezona je fokusirana na Holdena i Billa koji preuzimaju poznati slučaj ubistva dece u Atlanti, seriju zločina koji su se dogodili između 1979. i 1981. godine.

“Sacred Games” (sezona 2)

Netlix, premijera 15. avgust

Ovo je prava poslastica za ljubitelje trilera, inače bazirana na istoimenom romanu Vikrama Chandra, prati Sartaja Singha, policajca iz Mumbaja u borbi sa unutrašnjim i spošljašnjim demonima. Sartaj dobija anonimni poziv koji ga uključuje u borbu sa nepoznatim neprijateljima. Nesreća samo što se nije desila, i ima 25 dana da spase Mumbaj i sve stanovnike u njemu koji će biti zbrisani sa lica zemlje.

“Dear White People” (sezona 3)

Netlifx, premijera 3. avgust

Priča je bazirana na istoimenom filmu iz 2014. godine i bavi se pozicijom i perspektivom nekoliko afro-amerikanaca na “Ivy League” koledžu, na kampusu kojim dominiraju belci. Iz perspektive ovih nekoliko istaknutih, dobro osmišljenih i vođenih likova, istražuje i satiriše pitanja rasnih tenzija i predrasuda. Zabavno, neustrašivo i direktno.

“Carnival Row”

Amazon

Dok serijski ubica unosi strah svima širom Carnival Rowa, vlada okreće glavu i pravi se da se ništa ne događa. Jedini koji preuzima inicijativu u rešavanju zločina, sa idejom da stane na put ubistvima i povrati ma kako krhak mir, je detektiv Rycroft Philostrate. Međutim, kada se pojavi vila Vignette Stonemoss, stvari se dodatno komplikuju…

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar