Scena
12.05.2021. 16:05
R.E/ abcnews.go

Slike, crteži, skulpture

Šta sve u svojoj kolekciji ima Bob Dilan

Bob Dilan
Izvor: EPA / JIM LO SCALZO

Najveća kolekcija umetničkih dela Boba Dilana ikada viđena biće izožena ove godine u američkom "Retrospektru" koji obuhvata šest decenija Dilanove umetnosti na kojoj se nalazi više od 120 slika, crteža i skulptura

Nadovezujući se na originalnu izložbu "Retrospektrum" koja je premijerno prikazana u Šangaju u Kini 2019. godine, nova verzija će obuhvatati nove, nikada pre viđene delove i dodatna umetnička dela iz potpuno nove serije pod nazivom "Američka pastorala".

Debitujući u Majamiju u muzeju umetnosti Patricija & Phillip Frost 30. novembra 2021. godine, „Retrospetrum“ če trajati do 17. aprila 2022. godine. Do sada je najavljena jedina stanica Majami, piše abcnews.go

Veliki deo Dilanovog rada odražava njegova stalna putovanja kroz Sjedinjene Države i njegov afinitet prema američkoj sceni. Ova nova serija nije izuzetak.

Jedan dodatak "One Too Mani" iz 2020. godine, prikazuje Dilanovu ljubav prema industrijskim urbanim gradskim scenama.

Veteran, pevač i nobelovac koji ove godine navršava 80 godina, primećuje da sve više ceni njegovu umetnost otkako je njegova debitantska izložba "The Dravn Blank Series“ predstavljena u Nemačkoj 2007. godine. Njegov rad prikazan je u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu, Nacionalna galerija Danske, Palazzo Reale u Milanu i šangajska izožba u Muzeju moderne umetnosti, koja je bila najposećenija izložba u gradu u 2019. godini.

Paralelno sa putovanjem kroz Dilanov umetnički pejzaž, nova izložba će uključiti i kultivisane potapajuće interaktivne prikaze njegove muzike i književnih dela dodajući kontekst ovog višestranog talenta i njegovog uticaja na popularnu kulturu koja traje duže od pola veka. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Neki klinci još sviraju rok
UNDERFORCE bend

Za njih će se tek čuti

06.05.2021. 15:59

Neki klinci još sviraju rok

Najmlađi autorski rok sastav u regionu, "Underforce" objavio je prvi singl i spot "Ne znam ko sam" kao najavu debitantskog studijskog albuma koji će biti objavljen za za PGP RTS.
Video
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
16°C
01.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve