Stjepan Hauser – svetski poznati violončelista i zavodnik (VIDEO)

Stjepan Hauser – svetski poznati violončelista i zavodnik (VIDEO)


Uoči prošlogodišnjeg koncerta “2Cellos” u Beogradu, na Kalemegdanskoj tvrđavi, violončelista Stejpan Hauser najavio je da će u budućnosti nastupati samo kao – Hauser.

Od tada ovaj Puljanin, koji je u svetu muzike poznat kao poslednji učenik čuvenog violončeliste Mstislava Rostropoviča, nastupa sam. Uprkos tome, Hauseru, kao i ranije, ne manjka jedinstvene enrgije na sceni, ali ni zbijanja šala, namigivanju i zavođenja devojaka, koje su mu izgleda najvernija publike…

Tako je bilo i na gala koncertu u pulskoj Areni “Hauser & Friends” na kojem je spektakularno izveo Valcer br.2 Dmitrija Šostakoviča.

Stejpan Hauser s Lukom Šulićem činio je popularni duo “2Cellos”, a njihova priča počela je pre sedam godina kada su na jutjub izbacili obradu pesme “Smooth Criminal” Majkla Džeksona i preko noći postali internet senzacija.

nmn1136-1-710x474

Svetska slava dogodila im se iste godine, snimak je video Elton Džon i pozvao ih da nastupaju s njim na turneji. Od tada su delili scenu sa najvećim muzičkim imenima današnjice – Elen Deženeres, Džej Leno i u jednoj epizodi treće sezone serije “Glee”, a bubnjar benda “Red Hot Chili Peppers” molio ih je da sa njima odsvira neku pesmu.

Pročitajte još:

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar