“SVAKU NOĆ JE ISTI MRAK”: Rasprodata “Amerikana”, Kolja večeras ponovo na bini

“SVAKU NOĆ JE ISTI MRAK”: Rasprodata “Amerikana”, Kolja večeras ponovo na bini


Nikola Pejaković Kolja sa svojim bendom, ovaj put pojačanim duvačkom sekcijom, u ponedeljak uveče održao je odličan koncert pred izuzetno raspoloženom i raspevanom publikom u rasprodatoj dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Euforija je dvoranom vladala još pre nego što se začuo prvi ton sa bine, a ovacije su posle svake pesme pravile zaglušujuću buku u “Amerikani”.

Tokom jednoipočasovnog koncerta beogradska publika je pevala sve pesme sa Koljom od početka do kraja.

Nikola Pejaković

Pevač i gitarista Kolja, gitarista Voja Aralica, za klavirom i hemond orguljama Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sale Ranković, odmah su “Pedofilijom” podsetili na prvi album “Mama, nemoj plakati” (2001), da bi usledile “Svaku noć je isti mrak”, “Moja perut ima sjaj”…

Ubrzo je Pejaković zasvirao usnu harmoniku, a dok je koračao niz “Maršala Birjuzova” silni telefoni su tu “šetnju” snimali.

Nezaobilazna je bila pesma na stihove čika Jove Jovanovića Zmaja “Kad sam na ovaj svet pao” s aktuelnog albuma “4 Prsta”, a dvorana je “eksplodirala” uz “Mladoženju”.

U takvom raspoloženju dočekala je ubrzo i “Rajka”, a onda je stigla i duvačka sekcija (trubač Nemanja Banović i saksofonista Kristijan Mlačak), za rafal hitova – “Udade se ti za konja”, “Zulu uštipci”, “Užički heroin”…

Proletelo je vreme svima u sali kad je došla na red poslednja pesma u zvaničnom delu, horski otpevana “Može malo sutra”.

Povezane vesti – Intervju Nikola Pejaković Kolja: Umetnost je umeti živeti od nje

Bend nije ni sišao sa bine, a iz svih grla se orilo “bis”.

Instrumenti su ponovo bili u rukama za definitivno poslednju “Live aid”.

Kolju očekuje večeras od 21 čas još jedan koncert u istom prostoru, za koji ima još nešto malo ulaznica u prodaji, a 6. decembra sledi i rasprodat Dom kulture u Novom Sadu – na turneji koja je pre neki dan počela sa dve večeri u ispunjenom klubu “Feedback” u Nišu!

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar