The Vaccines i gitarski pobunjenici na Exitu

The Vaccines i gitarski pobunjenici na Exitu

The Vaccines


Grupa The Vaccines, nastupiće premijerno na Exitu u subotu, 9. jula. Popularni četverac iz Londona u zvaničnom izboru za najbolji britanski bend uživo, stao je rame uz rame sa bendovima kao što su Coldplay, Mumford & Sons, Muse i The Rolling Stones.

The Vaccines kritičari porede sa legendarnim Ramonsima, a njihovi albumi dostižu prva mesta najvažnijih svetskih rok top lista. Već i njihov debi album bio je najprodavaniji 2011. godine kada su ujedno bili dobitnici NME nagrade za najbolji novi bend.

Tinariwen

Njima će se na glavnoj bini Exita pridružiti Tinariwen, grupa stvarnih pobunjenika protiv tiranske vlade u Maliju, koji su oružje zamenili gitarima uz planetarno priznanje za svoju umetnost i postali jedan od najznačajnijih “world music” sastava. Pustinjski bluzeri vlasnici su Grammy nagrade za najbolji album svetske muzike, a njihovom radu otvoreno se dive Bono Vox, Carlos Santana, Robert Plant, Thom Yorke, Henry Rollins i mnogi drugi.

Na Petrovaradinsku tvrđavu svoj dolazak su potvrdili bendovi iz svih delova sveta, među njima i grčki rok sastav Tuber, žestoki Belgijanci The Black Heart Rebellion, te novozelandski kantautor Graham Candy.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar