Tihomir Stanić dobitnik Gran-prija na 54. “Filmskim susretima”

Tihomir Stanić dobitnik Gran-prija na 54. “Filmskim susretima”

FOTO: Facebook


Glavna nagrada, Gran pri “Naisa” na 54. Filmskim susretima u Nišu za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Tihomiru Staniću za ulogu Dagija u filmu Dilirijum Tremens.

“Pozdravlja vas Goran Marković, glumačko dete i reditelj filma. Ovu nagradu posvećujem stanovnicima sela Rakita koji se bore za naše reke i planine. Hvala vam”, poručio je Stanić.

Nela Mihajlović, predsednica žirija zahvalila je publici “što čuva festival i za sve aplauze”. U žiriju koji je odlučivao o festivalskim nagradama bili su još glumci Goran Radaković i Tamara Aleksić.

Nagrada za najbolju žensku ulogu “Carica Teodora” pripala je Nataši Ninković koja je priznanje posvetila preminulom Nebojši Glogovcu. Ovaj umetnik bi danas 30. avgusta napunio 50 godina.

“Obeležio je naše živote i zato nagradu poklanjam njemu. Ne verujem u slučajnosti”, rekla je Nataša Ninković kroz suze.

Statuetu “Car Konstantin” je na manifestaciji podigao njen kolega Sergej Trifunović za ulogu Baneta u filmu “Ajvar”. I on je svoje priznanje posvetio Nebojši Gogovcu.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je glumica Snežana Bogdanović. Marko Baćević je na ovom festivalu poneo nagradu za izuzetnu mušku ulogu za ulogu u filmu “Šavovi”.

Povezane vesti – “Šavovi” u trci za nagrade Evropske filmske akademije

Najbolje epizodne uloge ostvarili su Vesna Čipčić i Radovan Vujović.

Najbolji debitant je bio Milan Kolak iz filma “Kralj Petar prvi”.

Po treći put je dodeljena nagrada za najkomičniju ulogu “Milorad Mandić Manda”, a nju je ovog puta dobio Vlasta Velisavljević (94).

“Strašno mi je drago što sam upoznao tako divnog čoveka kao što je Manda. I njegovu suprugu svakako. Dugo ću biti srećan zbog toga”, rekao je Vlasta Velisavljević, protagonista filma “Taksi bluz”.

Povezane vesi – MIROSLAV TERZIĆ: SPREMAN SAM DA BUDEM RAZOČARANJE

Specijalna priznanja od žirija za ostvarene uloge dobili su dečak Ivan Vujić, akter u filmu “Kralj Petar prvi”, Leon Lučev (“Teret) i Nataša Perić.

Ovi 54. Filmski susreti su se tradicionalno završili vatrometom s Tvrđave.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar