U Noći muzeja prvi put slike Petra Dobrovića

U Noći muzeja prvi put slike Petra Dobrovića


Beograđani će 18. maja na više od 60 lokacija u ovogodišnjoj Noći muzeja videti najraznovrsnije kulturne sadržaje, a prvi put biće izložene i slike Patra Dobrovića koje čine deo legata Flegel.
Reč je o 16 dela na kojima su motivi jadranske obale, a koja će biti izložena u muzeju Jovana Cvijića.Posetioci će imati priliku da vide i zanimljive portrete kao kao i kopije koje je Dobrović uradio prema Velaskezovim i Rembrantovim slikama.

noc muzeja Rimski bunar NM2018 011
U dvorskom kompleksu na Dedinju biće izloženi portreti Petra Prvog koje su uradili neki od najznačajnijih srpskih i umetnika sa prostora bivše Jugoslavije. Veoma zanimljiva postavka biće i u Manakovoj kući gde će biti dočaran duh Beograda osamdesetih godina,a posetioci će videti i originalne fotografije Miladina Jeličića. Muzej nauke i tehnike odabrao je polarnu svetlost kao temu, a efekti će biti proizvedeni uz pomoć specijalne mašine iz muzejske kolekcije.
Vudstok, je tema postavke o poslednjoj utopiji koja će goste Galerije ULUS podsetiti na ulogu ovog pokreta u seksualnim, politički i umetničkim osvajanjima sloboda.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar