Scena
28.03.2018. 12:34
R.E./Foto: Promo

U petak otvaranje izložbe fotografija finalista godišnjeg konkursa „Identitet“

identitet-refoto-izlozba.jpg

U petak uveče 30. marta sa početkom u 19 časova  u galeriji „Prozor“, Koče Popovića 9 otvara se izložba fotografija finalista godišnjeg konkursa „Identitet“ u organizaciji Refoto portala o fotografiji. Od pristiglih 2634 radova, koje je poslalo 178 autora, najbolje je izabrao žiri u sastavu Nebojša Babić, profesionalni fotograf – ULUPUDS; Imre Szabo, fotoreporter -ULUPUDS i el gvojos, fotograf – ULUPUDS.

Na godišnjoj ReFoto izložbi „Identitet“ predstaviće sve one posebnosti koje nas razlikuju jedne od drugih, snimke na kojima je najvažnija stvar identitet predstavljene osobe. Identitet koji svakog od nas čini posebnim kao što su izgled, ličnost, vrline, mane ali i sve ostale individualne karakteristike.

Plakat 50x70 IDentitet

Među raznim objašnjenjima identiteta nalaze se i ona koja predstavljaju pitanja „ko sam“, „odakle sam“ i „čemu težim“. Prevedeno u fotografski jezik sve ovo znači traganje i snimanje portreta na kojima je pored uobičajenog prikaza lica, predstavljeno i okruženje u kojem snimljena osoba živi ili radi. Identitet pojedinca takođe je nešto što nastaje kao proizvod specifičnosti vremena, okruženja i društvenog uređenja a na nama je da svojim ličnim pristupom i izborom načina kojim pokazujemo pojedine osobe (ili grupe) ukažemo na one osobenosti koje smatramo najvažnijim i prikrijemo sve ono što ne treba pokazati, kaže se u saopštenju.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve