UK “STARI GRAD”: Festival angažovanog etnografskog filma “Vizantrop”

UK “STARI GRAD”: Festival angažovanog etnografskog filma “Vizantrop”


Ustanova kulture “Stari grad” biće domaćin festivala Angažovanog etnografskog film – Vizantrop, koji će se održati od 13. do 16. juna. To prilikom biće prikazana najnovija svetska i domaća produkcija etnografskog i angažovanog filma.

Selekciona komisija prvog festivala angažovanog etnografskog festivala “Vizantrop” pogledala je 85 filmova iz preko 30 zemalja. Nakon obavljenih konsultacija selekciona komisija odlučuje da za prikazivanje na festivalu odabere 28 filmova, koji su raspoređeni u četiri kategorije: “Jednakost i zajedništvo”, “Nematerijalno kulturno nasleđe”, “Studentski film” i “Specijalni program”.

vizantrop 2

Prema propozicijama Festivala, filmovi će se takmičiti za nagrade sledećim kategorijama: “Jednakost i zajedništvo” i “Studentski film”

Žiri festivala za kategoriju “Jednakost i zajedništvo” su : dr Ivan Đorđević (etnolog i antropolog), Ivana Todorović (dokumentaristkinja) i Maša Seničić (scenaristkinja).

Nagrada za najbolji film u kategoriji “Zajedništvo i jednakost” – autor/ka pobedničkog filma imaće priliku da bude predavač u okviru međunarodne Škole Vizuelne Antropologije (ŠVA 2020) koju organizuje Centar za Vizuelnu Antropologiju VAC – obezbeđeni će biti putni troškovi (do 350 evra), troškovi akomodacije i honorar. 

slika

Žiri za kategoriju „Studentski film“ su: Mikloš Barna-Lipkovski (dokumentarista i novinar), Emilija Bošković (etnološkinja i antropološkinja) i Ankit Bagchi (filmski kustos)

Nagrada za najbolji studentski film – autor/ka pobedničkog filma imaće priliku da bude učesnik međunarodne Škole Vizuelne Antropologije (ŠVA 2020) koju organizacije Centar za Vizuelnu Antropologiju VAC – obezbeđeni će biti troškovi akomodacije i participacije.   

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar