UMETNOST BESKRAJA: IZLOŽBA “Kad zatvorim oči vidim – plavo”

UMETNOST BESKRAJA:  IZLOŽBA “Kad zatvorim oči vidim – plavo”

Foto/Promo


Kroz najsnažniju apstrakciju i jedinstvenu harmoniju boja, umetnica Svetlana Ninković, doneće Beogradu neverovatnu ekspresiju likovnog stvaralaštva, 4. oktobra, u sedam sati uveče, u beogradskom Žitomlinu, na Dunavskom keju 46.

Izložbom “Kad zatvorim oči vidim -plavo”, umetnica pokreće simboličke predstave boje, pozivajući se na asocijativnu predstavu plave boje kao boje baskraja i slobode.

Njena dela, urađena na vrlo smelim, dominantnim velikim formatima, oplemeniće pogon Žitomlina tokom tri čarobna dana, i posetioci izložbe će moći da uživaju u intenzivnim, neočekivanim, bojenim kontrastima na neutralnoj podlozi prirodnog platna, dok dinamičnim potezima četke, špahtle, otiscima prstiju,ona stvara prostore konflikta, memorije i emocija, koje će podeliti sa svim ljubiteljima umetnosti.

Svetlana Ninković je rođena u Zemunu, 1982. godine, a diplomirala je na Likovnoj Akademiji u Novom Sadu, 2006. godine. Ona je stalan učesnik mnogobrojnih likovnih kolonija i sajmova, gde njen doprinos nije prošao nezapaženo. Članica je i Likovnog Kruga, a tokom svoje karijere imala je oko 20 individualnih i 30 izložbi širom sveta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar