Scena
02.01.2018. 10:24
R.E./N1

UOČI UBISTVA KRALJA ALEKSANDRA KARAĐORĐEVIĆA: Druga sezona " Senki nad Balkanu" biće smeštena u 1934.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kreator “Senki nad Balkanom”, glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić kaže da uskoro počinje rad na drugoj sezoni te popularne serije, koja će biti smeštena u 1934. godinu, uoči ubistva kralja Aleksandra Karađorđevića.

Deluje da su krajem 2017. godine, nedeljom uveče od 20 časova, svi imali samo jednu obavezu, a to je da budu ispred malih ekrana i gledaju serije “Senke nad Balkanom”. Na pitanje kako će da izgleda druga sezona serije kad je pobio sve likove u prvoj, Bjelogrlić kaže: “Dobro, nismo sve. Ali baš smo juče komentarisali poslednju epizodu, da mi je žao sada što su pobijeni.”

Sledeća sezona će se, kako kaže, najverovatnije odigravati pet godina kasnije.

“Mi kad smo počeli ovo da radimo, moja ideja je bila da to bude trilogija. Da se prva sezona završava negde sa tim ubistvo u Skupštini, pucnjem u Skupštini, neposredno pred uvođenje diktature. Da sledeća sezona ide u 1934. godinu i ubistvo kralja Aleksandra, i treća sezona verovatno negde pred sam raspad Kraljevine Jugoslavije, potpisivanje Trojnog patka i početak Drugog svetskog rata”, objasnio je Bjelogrlić za N1.

Početak rada na drugoj sezoni “Senki nad Balkanom” očekuje se početkom ove godine.

“Imamo neku globalnu ideju. Znamo da će biti 1934. godina. Okolnosti koje su dovele do ubistva, ali naravno to će biti neka pozadina. Opet ćemo u prvom planu imati nekog verovatno serijskog ubicu i da ne odajem sad dalje”, rekao je Bjelogrlić.

A na pitanje gde ćemo gledati drugu sezonu “Senki nad Balkanom”, Bjelogrlić je rekao da ima više ponuda i da će odluka biti doneta do kraja godina.

“Nažalost je ponuda od RTS-a najslabija, imam dve bolje ponude. Ja bih voleo da se daje na RTS-u, ali može da se desi da se dogovorim s jednom kompanijom koja će imati prava, a da oni dođu do RTS-a, tako da ne idemo direktno. Tako da ne znam gde će se emitovati, ali verovatno nećemo potpisati sa RTS-om”, naveo je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
5°C
27.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve