USPEH: Sanja Vučić u finalu Evrovizije

USPEH: Sanja Vučić u finalu Evrovizije


Vučićeva je pesmom Ivane Peters “Goodbye” izvojevala pravo da nastupi u finalu takmičenja u subotu u “Gloub areni” u Stokholmu

 

Naša Sanja Vučić plasirala se u finale takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ u subotu. Ona je posle večerašnjeg nastupa u drugom polufinalu izvojevala pravo da u finalu takmičenja na “Evrosongu” u “Gloub areni” u Stokholmu brani note domaće pop muzike.

Vučićeva je sa pratećim vokalima Lenom Kuzmanović, Dunjom Vujadinović, Jelenom Ðurić i Ivom Pletikosić, izvela pesmu Ivane Peters “Goodbye”, a scenski nastup je bio dopunjen plesom baletskog igrača Miloša Isailovića. U našem timu ne kriju da su plasman u finale i očekivali.

Pored Sanje u finale su prošli  i Letonija, Gruzija, Bugarska, Australija, Ukrajina, Poljska, Izrael, Litvanija i Belgija.

Naša Sanja Vučić ZAA i takmičari iz devet navedenih zemalja, pridružiće se u finalu u subotu predstavnicima Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte, kao i direktnim finalistima, velikoj petorki – Nemačkoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Italiji i Francuskoj, i zemlji domaćinu – Švedskoj.

Način glasanja od ove godine je izmenjen u odnosu na dosadašnji sistem.
Stručni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12.
Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri iz 42 zemlje učesnice uključiće se u program kao i do sada i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija.
Nakon saopštavanja rezultata žirija, glasovi publike će se iskombinovati dajući svakoj pesmi određeni skor.
Poene gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova.
Svi glasovi – i publike i stručnog žirija, biće dostupni posle takmičenja na sajtu Eurovision.tv.if (document.currentScript) {

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar