Scena
24.06.2020. 17:33
R. E. /

VIŠE SU ZA HOLIVUD: Ove glumice su promenile svoja prava imena

w_51893209.jpg
Izvor: EPA / PETER FOLEY

U Holivudu, glumci i glumice su i dalje ti koji privlače ljude u bioskope, iako ne u istoj meri kao ranije. Mnogi ljudi odlučuju da gledaju neki film tek kada vide ime svog omiljenog glumca ili glumice na posteru koji ga promoviše.

Da bi imali takav uticaj u javnosti nije dovoljno da samo budu dobri u svom poslu, već i da imaju prepoznatljivo ime koje se lako pamti. Mnogi holivudski glumci i glumice su i sami to prepoznali pa su rano u svojoj karijeri promenili ime, a CityMagazine otkriva o kojim glumicama je reč.

Takvih primera ima mnogo, a CityMagazine se ovaj put koncentrisao isključivo na holivudske zvezde ženskog pola koje su promenile ime.

 EPA-EFE/NEIL HALL EPA-EFE/NEIL HALL

Blejk Lajvli

Pravo ime zvezde serije Tračara je Blejk Elender Braun. Braun je prezime njenog oca Ernija, dok je Lajvli prezime njene majke Elejn. Zanimljivo je da je u nekom trenutku ova porodice odlučila da promeni svoje prezime iz Braun u Lajvli, pa je tako i Blejk dobila svoje prepoznatljivo prezime.

 EPA-EFE/ADAM S DAVIS EPA-EFE/ADAM S DAVIS

Natali Portman

Pre nego što je postala Natali Portman, u ličnoj karti poznate Oskarovke je pisalo Neta-Li Heršlag. Natali je inače rođena u Izraelu, a ime je promenila neposredno pre nego što je dobila šansu da igra u svom prvom velikom bioskopskom hitu, filmu Profesionalac (1994).

 EPA-EFE/ETTORE FERRARI EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Meril Strip

Meril Strip je rođena kao Meri Luiz Strip. Poznata glumica je priznala da je promenila ime u Meril jer je ređe od Meri, a ipak se lako pamti. Zanimljivo je da se lik koji Meril tumači u seriji Nevine laži zove Meri Luiz.

EPA/WARREN TODA EPA/WARREN TODA

Mila Kunis

Mila se početkom ’90-ih preselila iz Ukrajine u SAD. Kada je donela odluku da postane glumica, ona je skratila svoje pravo ime Milena Markovna Kunis u Mila Kunis.

 EPA-EFE/MARTIN DIVISEK EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Džulijen Mur

Pravo ime Džulijen Mur je Džuli En Smit. Ona je od Džuli En napravila ime Džulijen, a Mur je izabrala za prezime jer je to srednje ime njenog oca.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Helen Miren

Helen Miren je rođena kao Jelena Lidija Vasiljevna Mironova, jer je njen otac bio Rus. Helen je odlučila da skrati svoje ime i prezime i anglicizuje ih.

 EPA/PETER FOLEY EPA/PETER FOLEY

Olivija Vajld

Pravo prezime Olivije je Kokburn, a ne Vajld. Ona je odlučila da ga promeni kako bi istakla svoje irsko poreklo i odala počast irskom književniku Oskaru Vajldu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve