VOLITE ROMANTKU? Ovi filmovi su kao stvoreni za vas

VOLITE ROMANTKU? Ovi filmovi su kao stvoreni za vas


Iako je vikend prošao, uvek je pravo vreme za dobar film. Sve što treba da uradite jeste da spremite kokice, udobno se smestite u fotelju i pogledate jedan od filmova, sa liste najromantičnijih koje je izdvojio Vogue.

Prljavi ples, film režisera Ardolina

Film je zaradio oko 214 miliona dolara, osvojio Oskara i više Gremija za muziku i stekao kultni status, a mnogi ga smatraju remek-delom svetske kinematografije.

Prljavi ples

Dnevnik Bridžet Džonson

Film je snimljen na osnovu izuzetno popularnog istoimenog romana Helen Filding.

Pretty Woman (Lepa žena), film koji potpisuje Gari Maršal.

3

The Notebook (Beležnica) 

Film je snimljen 2004. godine. ”The Notebook” je film koji je snimljen po istoimenoj knjizi koja je napisana 1996. godine i napisao ju je Nicholas Sparks. Knjiga, kao i film govori o zaljubljenom paru čiju ljubav ne odobrava porodica mlade Sare.

Breakfast at Tiffany’s (Doručak kod Tifanija)

Slika Odri Hepbern koja elegantno obučena jede kroasan ispred elitne radnje nakita “Tifani”, svima će zauvek ostati urezana. Zanimljivo je da Truman Kapoti, autor novele po kojoj je film snimljen, prvo je želeo da lik Holi Golajtli pripadne jednoj drugoj glumici – Merilin Monro.

Dorucak kod Tifanija

Titanik

Naravno kakva bi ovo lista bila bez “Titanika”. Ostvarenje Džejmsa Kamerona danas se smatra istinskim klasikom i miljenikom kod velikog broja publike.

Some Like it Hot (Neki to vole vruće) 

Film iz 1959. godine i danas se smatra jednim od najpoznatijih romantičnih komedija svih vremena. Pečat ovom ostvarenju dala je sjajna Merlin Monro.

The Bridges of Madison County (Mostovi okruga Medison) 

Film nije samo priča o ljubavi koja se rodila nakon četiri dana, posle slučajnog susreta, već pre svega priča o čežnji i razumevanju i svemu onom što prati jednu ljubavnu priču.

Mostovi okruga Medison

P.S. I Love You 

Ljubavnu priča je iz istoimenog romana mlade Irkinje Cecilije Ahern. Ona svoj je prvi roman, “P.S. I Love You”, objavila 2007. godine i tek što je izašao roman je postao bestseler, a iste godine je prema romanu snimljen istoimeni film.

Mamma Mia!

Sa sigurnošću se može reći da je muzika najpopularnije grupe prošlog veka ABBA, dala poseban pečat ovom mjuziklu. Meryl Streep je na samo njen svojstven način, odigrala ulogu u punom sjaju, na kraju vraćajući se svojim starim ljubavima.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar