ZABRANA ZA TURISTE Nema poseta tajlandskoj uvali do 2021.

ZABRANA ZA TURISTE Nema poseta tajlandskoj uvali do 2021.


Tajlandska uvala koja je postala poznata širom sveta nakon filma “Plaža” ostaće zatvorena do 2021. jer je teško narušen njen okoliš zbog prevelikog broja posetilaca. Maya Bay, na ostervu Phi Phi Leh, privremeno je zatvorena prošle godine, a pre toga uvalu je svaki dan posetilo do 5.000 ljudi.

Kao rezultat, većina korala je uginula. Vlasti su sada produžile zabranu za posetioce na još dve godine kako bi dale više vremena ekološkom oporavku uvale Maya. Plaža je ključno mesto radnje filma u kojoj glavnu ulogu ima Leonardo Dikaprio.

shutterstock_371807077

Otkad je uvala zatvorena prošle godine, viđeno je da u njenim vodama plivaju morski psi.

Profesor Ton Tamrongnavasavat, koji savetuje tajlandsko ministarstvo za nacionalne parkove, rekao je ranije ove godine britanskim medijima da će broj posetioca kada se uvala ponovno otvori biti ograničen, a čamci neće smeti da se sidre u njenim vodama.

Lokalne turističke agencije rekle su da se oslanjaju na tu plažu. Predsednica lokalnog turističkog saveza Vatana Rerngsamut navela je da bi trebalo da se sprovede javna rasprava kako bi lokalno stanovništvo moglo zaraditi za život.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar