Scena
07.12.2021. 09:05
R.E.

Oliver Dragojević

Zahvaljujući njemu, more volimo još više

Oliver Dragojević
Izvor: Oliver Dragojević Screenshot Youtube.png

Taj raspon glasa, taj pesak u visinama, ta emocija koja je hranila i kidala dušu istovremeno... To je mogao samo on i teško će se ponovo pojaviti neko sličan Oliveru Dragojeviću.

Na današnji dan 1947. godine rođen je fenomen hrvatske muzičke scene Oliver Dragojević. Bio je pevač, tekstopisac... Umetnik u pravom smislu te reči.

Iako među nama nije već tri godine, svojom pedesetogodišnjom karijerom iza sebe je ostavio neizbrisiv trag. Njegove pesme se i dalje pevaju, stihovi posvećuju, a ljudi i dalje dele na one koji ga vole i ne vole.

O Oliveru najbolje i najtačnije pričaju njegove pesme. Iza sebe je ostavio na desetine fantastičnih numera koje je samo on mogao da otpeva onako, "na neki način svoj".

"U Mom Zagrljaju", "Dobro jutro tugo", "Vjeruj mi", "Ti Si Meni Sve" "Trag u beskraju", "Još ovaj put", "Pred Tvojim Vratima", "Moj lipi anđele", "Tko sam ja da ti sudim", "Ča Je Život Vengo Fantažija"... I mnoge druge. 

Bez obzira o čemu govore u svim pesmama se čuje melodija mora koje je toliko voleo. I on je bio more, nemirno, mrzeo je luke i obale

"More, more, more ča je to u tebi da te covik više od zivota voli"

Njegova ljubav prema moru je bila bezuslovna o čemu govori i broj Oliverovih pesama u kojima se ono pominje. Uostalom poslednje mesece svog života je proveo upravo pored mora. 

"Tihe će noci na nas se sliti
a tebe neće u njima biti
ostat će samo što ostat mora
taj gluhi spokoj tišina mora"

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve