Scena
17.11.2020. 16:50
R. E.

ŽAN POL GOTJE U BEOGRADU: Radost venčanja

w_55850515.jpg
Izvor: EPA / MAXIM SHIPENKOV

Izložba Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje, biće otvorena 21. novembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Postavka sa 38 venčanica visoke mode kreiranih od 1990. do 2020, nastaje kao finale čuvene izložbe „Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde modnih izložbi.

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke je svetska premijera čak osam venčanica koje ranije nisu bile deo izložbe.

Kreacije koje odražavaju Gotjeovu posvećenost borbi za ljudska prava i promovišu kulturnu raznolikost publika će u Muzeju savremene umetnosti videti zahvaljujući podršci brojnih partnera i sponzora: Vlada Republike Srbije, Delegacija Evropske unije u Srbiji, Ambasada Kanade u Srbiji, Francuski institut u Srbiji, Narodno pozorište u Beogradu, kompanija Galenika a.d. Beograd, organizacija Svaka limenka se računa.

Postavka Ljubav je Ljubav: radost venčanja za sve biće izložena od 21. novembra do 14. februara 2021. godine, na petom nivou Muzeja savremene umetnosti Beograd, dok je na ostalim nivoima Muzeja i dalje moguće pogledati izložbu Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993 – 2019, ali u nešto redukovanom izdanju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve