Zašto se Kan ne propušta :Dobri filmovi,skupe haljine i sve zvezde na jednom mestu

Zašto se Kan ne propušta :Dobri  filmovi,skupe haljine i sve zvezde na jednom mestu


“Počelo je”! Izgovorili su Šarlot Genzbur i Havijer Bardem i 72. Međunarodni festival u Kanu, bio je zvanično otvoren. Kao i svake godine, očekuje se dolazak mnogih zvezda, među kojima Kventin Tarantino, Pedro Almodovar i Terens Malik.Za Zlatnu palmu takmiči se 21 ostvarenje.
Festival je otvorilo ostvarenje “The Dead Don’t Die” (Mrtvi ne umiru) američkog reditelja Džima Džarmuša, koji je 1984. godine dobio Zlatnu palmu za film “Čudnije od raja”.

Priyanka Chopra
Glavnu nagradu uručiće žiri kojim predsedava meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu, a u kome su između ostalih, američka glumica El Fening, francuski autor stripova Enki Bilal i reditelji iz Grčke i Francuske, Jorgos Lantimos i Roben Kampijo.
Prema poslednjim najavama u takmičersdkom delu ipak će se naći novi film Kventina Tarantina, Bilo jednom u Holivudu.FilmTarantina, koga inače nazivaju “pravim lojalnim detetom Kana biće prikazan u utorak, 21. maja, tačno 25. godina otkako je film “Petparačke priče prikazan u Kanu” i osvojio Zlatnu palmu.U Tarantinovom filmu, čija je radnja smeštena u 1969. godinu, tokom ubistava Čarlsa Mensona, glume Bred Pit, Leonardo Dikaprio i Margo Robi. Pit tumači lik kaskadera holivudskog glumca, zasnovanog na Burtu Rejnoldsu (Leonardo Dikaprio), a Margo Robi portretira lik preminule glumice Šeron Tejt.

Luka Sabbat,Selena Gomez,Bill Murray,Jim Jarmusch
U Kanu je dodatnu pažnju izazvala i najava da će Silvester Stalone doći u Kan kako bi promovisao peti deo Ramba, kao i Mel Gibson koji će kao Deda mraz predstaviti akcionu komediju Debeljko (Fatman), ali i činjenica da Francusko-senegalska rediteljka Mati Diop ove godine ulazi u istoriju kao prva žena afričkog porekla koja sa režiserskim debijem Atlantiks učestvuje u Kanu.Glavna uloga u njenom filmu pripala je Mami Sane koja glumi mladu ženu u senegalskoj prestonici Dakaru, čiji partner nestaje u potrazi za boljim životom u Evropi.

Eva Longoria
Kanski festival traje do 25. maja, a u središtu pažnje je naravno crveni tepih na kome su i ove godine viđene haljine za pamćenje. Neke zbog izuzetne elegancije, neke su ocenjene kao potpuni promašaj, ali sve su ipak bile viđene, što je i najvažnije.

Isabeli Fontana
Među najzapeženijim damama bila su Selena Gomez, iako u filmu Džima Džarmuša “The Dead Don’t Die” tumači tek sporednu ulogu, a sve pohvale dobila je i Prijanka Čopra koja se pojavila višebojnoj haljini sa šljokicama i glamuroznom asimetričnom frizurom.

Bella Hadid

Pred mnogobrojne fotoreportere Sara Sampaio izašla je u metalnom modernom fraku do poda, a Eva Longorija Baston je dominirala u zlarnoj haljini .Bela Hadid je veoma smelo ponela belu, seksi haljinu koja je ocenjena kao veoma elegantna, ali je za razliku od toaleta ovih dama manekenka Izabeli Fontana nosila je kombinaciju pliše i svile koja je izazvala oprečne komentare.

Dita Von Teese

Dosledna svom stilu da bude uvek drugačija ostala je Dita von Tiz.

Categories

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar