ŽIVOT MIMO HOLIVUDSKIH PRAVILA: One snimaju i sa devedeset godina i svi ih vole

ŽIVOT MIMO HOLIVUDSKIH PRAVILA: One snimaju i sa devedeset godina i svi ih vole


Za glumice u Holivudu su najveći problemi ako ih godinu dana ne pozovu ni na jedan kasting i dan kada proslave trideseti rođendan. Kada se to dogodi većina panično menja boju kose, odlazi na prva zatezanja i baca se na još rigoroznije dijete, a samo malobrojne se usude da ignorišu krštenicu.
One jednostavne nastave da se bore za svoj status i uloge ih ne mimoilaze. Istina, ne maštaju da će igrati devojke od dvadeset ili trideset godina, ali im ne smeta da pred kamerama budu njihove majke ili čak bake. Izgleda da je osećaj za realnost bitan koliko i talenat jer, kako drugačije objasniti da su one i dalje popularne.
Britanska glumica Džudi Denč je zašla u devetu deceniju života, a do pre dvadesetak godina bila je potpuno nepoznata najvećoj filmskoj industriji. Do uloge šefice Džemsa Bonda bila samo “tamo neka glumica iz Engleske”. Ali , ona se ne predaje.Iako ima brojne zdravstvene tegobe,ne planira odlazak u penziju, a pre dve godine su se čak tri njena filma pojavila u bioskopima.

shutterstock_750855460
– U mom rečniku najuvredljivija reč je “penzija”, kao i “stara”. Ne dopuštam da se one upotrebljavaju u mojoj kući. Ne volim ni kad kažu za nekoga da je “veteran” Sviđa mi se reč “entuzijazam”, kao i “rez”, jer znači da ste uspešno dovršili snimanje kadra – izjavila je svojevremeno Džudi Denč u intervjuu za časopis “Hollywood Reporter”.
Glumica kaže da “prisvojila” izjavu jedne dame koja je nakon stotog rođendana izjavila “U ovim godinama nikad nemojte prestajati. Ja nikad ništa ne prestajem jer inače više nikad neću ponovo početi”.
– Kad sam to čula, pomislila sam, to je to.
Da godine nisu prepreka do dobrih uloga tvrdi i američka glumica, pevačica i voditeljka Beti Vajt koja je rođena 1922. u Ouk Parku u Ilinoisu. Jedna je od najpriznatijih komičarki sveta i jedna od najstarijih aktivnih glumaca na planeti.
Njena karijera je počela 1945. godine i iza sebe ima oko 120 filmskih i televizijskih uloga, 20 nominacija za Emi nagradu, od kojih je dobila sedam.

shutterstock_274072853
Beti je pre osam godina proglašena najpopularnijom javnom ličnošću u SAD, a njena popularnost seže daleko van granica Amerike. Glumica koja iza sebe ima tri braka kaže da godine ne utiču na njenu popularnost, ali je nešto drugo ipak smeta. “Ne želim ozbiljnu vezu, to mi u ovim godinama ne treba. Fokusirana sam na posao. Ali malo zabave mi ne bi škodilo”. Međutim,ko će pozvati damu koja je prešla devedesetu godina na sastanak? To niko ne radi”.

 

Pročitajte još: