ZLATO OŽIVLJAVA: Klimtova izložba u najvećem digitalnom umetničkom centru

ZLATO OŽIVLJAVA: Klimtova izložba u najvećem digitalnom umetničkom centru

Shutterstock


U aprilu 2020. Bordo će dočekati svoj prvi centar za digitalnu umetnost koji se već uspostavlja kao najveći na svetu. Prva izložba biće posvećena Gustavu Klimtu, jednom od najvećih slikara.

Shutterstock

Shutterstock

“Posle Atelier des Lumieres, veoma smo uzbuđeni što ćemo napraviti ovaj ogromni digitalni umetnički centar za grad Bordo. Bassins de Lumieres pružiće nezaboravna vizuelna i audio iskustva u izvanrednom prostoru, mestu gde se kultura deli i otvorena je za svu publiku”, rekao je Bruno Monier, predsednik Culturespaces.

Pročitajte još: Pronađena vredna Klimtova slika

Ukupna površina ovog izložbenog prostora iznosi 13.000 m2, a ima 12.000 m2 prostora za projekciju, kao i četiri bazena dugačka 110 metara, 90 video projektora i 80 zvučnika. Sve je vrlo dobro zamišljeno da u potpunosti uroni posetioce i probudi sva njihova čula u umetničko delo.

Shutterstock

Shutterstock

Kada se uzme u obzir fenomenalni uspeh pariške izložbe u Atelier des Lumieres (privukla je preko milion posetilaca), možemo očekivati isti nivo entuzijazma u Bordou, poručili su organizatori. Izložba Klimta sa njegovim prepoznatljivim radovima u zlatnoj boji, biće senzacionalno imerzivno iskustvo čiji će se odraz oslikavati u četiri bazena.

Paralelno sa izložbom, kratak program biće posvećen nemačkom umetniku Paulu Kleu i digitalnom umetničkom delu Ocean Data koje će preuzeti Kocka, poseban prostor posvećen mladim umetnicima.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar