Scena
11.07.2021. 10:39
R.E.

He’s a Jolly Good Fellow

Zubin Mehta u Beogradu: A na kraju koncerta... iznenađenje! (VIDEO)

Zubin Mehta, 11. 7. 2021.
Izvor: TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Zubin Mehta je u subotu uveče u Beogradu održao koncert o kojem će se još dugo pričati. Ne samo zato što je maestro bio maestralan, već i zbog iznenađenja koje su mu priredili članovi Filharmonije kojima je dirigovao u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine...

"Beogradska filharmonija se zahvalila svom voljenom prijatelju na dugogodišnjem prijateljstvu i podršci, priredivši mu nesvakidašnje iznenađenje. Na desetine horskih pevača "sakrivenih“ u publici su na Tasovčev znak odjednom počeli da pevaju "He’s a Jolly Good Fellow“ – pesmu koja se peva izuzetnim ljudima u posebnim prilikama. Melodiju su filharmoničari nastavili na svojim instrumentima kao i publika u prepunoj dvorani tako da se orio Kolarac pred dirnutim Mehtom", objavila je Filharmonija na svom Facebook nalogu, uz sledeći video: 
 

Već na početku koncerta je bilo jasno da će to biti spektakl: čim je Mehta u svojih 85 godina kročio na pozornicu, u 10. nastupu sa Beogradskom filharmonijom, publika je ustala i pozdravila ga je višeminutnim ovacijama.

Neposredno pre samog koncerta, kom su prusustvovale premijerka Ana Brnabić, ministarka kulture Maja Gojković i mnoge istaknute ličnosti javnog života, indijski dirigent je u saopštenju medijima izrazio oduševljenje nakon, po njemu, najlepše moguće generalne probe koju je imao sa izvanrednom Beogradskom filharmonijom.

Istakao je da jedva čeka da počne sam koncert, zbog toga što su muzičari postali jedan od velikih evropskih orkestara i prema njegovim rečima, trebalo bi da budu priznati svuda u Evropi i svetu.

“Njihov šef dirigent Gabrijel Felc je uradio izvanredan posao u poslednjih nekoliko godina. Ne mogu da se prepoznaju u odnosu na pre. Ja kao dirigent sam veome srećan svaki put kad se vratim. Svi treba da podrže veličanstvenu Beogradsku filharmoniju”, zaključio je Mehta.
 

Repertoar je bio baziran na dve kompleksne kompozicije - “Pastoralna simfonija” ili “Simfonija br. 6” Ludviga van Betovena i “Prva simfonija” Johana Bramsa.

Dirigent Mehta je sam odabrao kompozicije za program i u prvih 40 minuta publiku je ostavio bez daha, jer deluje kao mladić koji je tek krenuo da se bavi svojim pozivom, te davne 1958. godine kada je imao prvi koncert u životu i to baš sa BG filharmonijom, a od tada ljubav traje neprestano.

Pogledajte fotografije nezaboravnog koncerta: 

 

 
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta ćemo slušati na koncertu Zubina Mehte u Beogradu
zubin mehta

Svi se raduju koncertu

05.07.2021. 12:44

Šta ćemo slušati na koncertu Zubina Mehte u Beogradu

Vest da Zubin Mehta dolazi u Beograd odjeknula je širom Srbije, ali i i regiona. Evo šta o tome kaže koncertmajstor Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović koji će 10. jula u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, nastupiti zajedno s velikim dirigentom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve