SP u košarci
04.09.2023. 09:45
Beta

Komplikacije

Užasne vesti sa SP: Simaniću odstranjen bubreg

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Reprezentativac Srbije Boriša Simanić podvrgnut je u Manili hitnoj operaciji i odstranjen mu je bubreg, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Kako je navedeno, operacija je obavljena u nedelju zbog komplikacija nastalih tokom postoperativnog oporavka nakon prve hirurške intervencije, obavljene u noći između 30. i 31. avgusta.

"Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno", naveo je doktor reprezentacije Dragan Radovanović u saopštenju Saveza.

Simanić je povređen 30. avgusta tokom utakmice protiv Južnog Sudana u trećem kolu Svetskog prvenstva, kada ga je pod košem, laktom u predelu bubrega, udario Nuni Omot.

Omot se izvinio i rekao da nije nameravao da povredi Simanića.

Sve vesti i zanimljivosti sa Mundobasketa pratite na Ekspres specijalu SP u košarci.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Boriša Simanić hitno operisan
mundobasket, EPA, 31. 8. 2023.

Nije dobro

31.08.2023. 08:57

Boriša Simanić hitno operisan

Reprezentativac Srbije Boriša Simanić završio je učešće na Mundobasketu u Manili. Simanić je tokom noći operisan i oseća se dobro, saopštio je Košarkaški savez Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
12.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve