SP u košarci
14.09.2023. 16:31
Beta

Bravo!

Čačak dočekao Aleksu Avramovića (VIDEO)

Aleksa Avramović
Izvor: Beta/AP / Michael Conroy

Više hiljada Čačana, među kojima je bilo najviše učenika osnovnih i srednjih škola, pozdravili su danas na gradskom trgu u centru grada košarkaša reprezentacije Srbije Aleksu Avramovića i kondicionog i pomoćnog trenera reprezentacije Feđu Sretenovića i Marka Marinovića Malinu.

Oni su do bine na gradskom trgu stigli u oldtajmeru, a okupljeni su ih pozdravili velikim aplauzom i navijanjem "Aleksa, Aleksa".

Okupljeni su nosili transparent na kome j pisalo "Aleksa volimo te" i nekoliko srpskih zastava.

"Puno mi je srce. Ova tri poslednja dana su mi nešto najlepše što mi se dogodilo u životu. Hvala mom Čačku i svima vama što ste došli da nas dočekate", rekao je Avramović okupljenima.

On je dodao da je cela reprezentacija Srbije dala svoje maksimume na svetskom takmičenju.

"U Manili smo dali hiljadu posto svojih mogućnosti u nadi da ćemo vas ujediniti i da ćemo doneti nešto veliko kao što je plasman na Olimpijske igre ili medalja na Svetskom prvenstvu. Vratili smo se sa srebrom i to je ono o čemu sanja svako dete koje počne da trenira košarku, da jednog dana obraduje svoj narod", rekao je Avramović.
 

Pomoćni trener u stručnom štabu reprezentacije Marko Marinović Malina rekao je da je odmalena sanjao da mu se ovako nešto desi u njegovom rodnom gradu.

"Zahvalite se Aleksi koji je proneo slavu čačanske košarke, ne samo u Srbiji, nego u celom svetu", rekao je Marinović.

On je podsetio da je košarkaš Dragan Kićanović, koji je takođe iz Čačka, pre 45 godina sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na svetskom takmičenju u Manili.

"Aleksa je doneo srebro koje sija kao zlato. Hvala vam puno, još jednom smo pokazali da smo 'najkošarkaškiji' grad na svetu", rekao je Marinović.
 

Kondicioni trener reprezentacije Feđa Sretenović reako je da se na takmičenju u Manili osećala velika podrška navijača.

Posle dočeka na gradskom trgu gradonačelnik Čačka Milun Todorović organizovao je prijem za Avramovića, Marinovića i Sretenovića.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
30.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve