A SUMNJALI SMO U NJEGA: Jokić će igrati za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

A SUMNJALI SMO U NJEGA: Jokić će igrati za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

(AP Photo/Craig Mitchelldyer)


Konačno je rešena svaka dilema, Nikola Jokić igraće za reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

Dugo se nagađalo da li će najbolji centar NBA lige spakovati kofere i krenuti put Kine. Javnost je svakodnevno spekulisala i bila prilično skeptična po pitanju Jokićevog nastupa. Međutim, većina nije bila u pravu, Jokić ih je sve demantovao u izjavi koju je dao za Tanjug.

“Veoma sam zadovoljan sa svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu, u kojoj sam nastupao na Ol-staru i bio izabran u prvu petorku NBA. Za mene bi krunu ove cele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svetskom prvenstvu u Kini, i potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari”, rekao je Jokić Tanjugu.

Jokić sa reprezentacijom već ima osvojenu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Njegova odluka da ponovo obuče nacionalni dres, predstavljaće kapitalno pojačanje za reprezentaciju. Novu priliku za uspeh i medalju imaće od 31. avgusta na Svetskom prvenstvu u Kini, na kome će Srbija biti u grupi D sa Angolom, Filipinima i Italijom.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar