ABA liga kaznila Crvenu zvezdu, Repešu, Budućnost i Partizan

ABA liga kaznila Crvenu zvezdu, Repešu, Budućnost i Partizan

(BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/Savo PRELEVIC/DS)


Disciplinska komisija košarkaške ABA lige oštro je kaznila Crvenu zvezdu zbog incidenata na petoj utakmici finala plej-ofa protiv Budućnosti.

Odlučujuća, peta utakmica finalne serije počela je sa skoro sat vremena zakašnjenja pošto je nekolicina navijača Zvezde ušla na teren prilikom zagrevanja igrača, zbog čega su košarkaši Budućnosti napustili parket.

Zvezda će, zbog loše organizacije te utakmice, prva dva meča u ABA ligi kao domaćin igrati pred praznim tribinama, odnosno biće dozvoljeno prisustvo navijača samo u VIP i svečanoj loži. Isto tako, crveno-beli će na naredne tri utakmice na svom terenu imati podršku navijača, ali će u halu moći da uđu samo žene i deca do 14 godina.

Pored toga, Zvezda je kažnjena i novčano sa 35.000 evra.

Košarkaš Zvezde Maik Cirbes je zbog tehničke greške na petom meču finala kažnjen sa 100 evra.

Uključujući prethodno navedene kazne, Crvena zvezda je zbog loše organizacije, izjava u medijima koje su naštetile ugledu lige i tehničkih grešaka tokom plej-ofa kažnjena sa ukupno 82.500 evra.

Zbog dobijene tehničke greške i nepojavljivanja na konferenciji za novinare posle petog meča, sada već bivši trener Budućnosti Jasmin Repeša kažnjen je sa 3.300 dinara.

Košarkaš podgoričkog kluba Suad Šehović će zbog tehničke greške morati da plati 100 evra.

Uključujući ove novčane kazne, Budućnost je sankcionisana sa ukupno 42.000 evra.

Tokom plej-ofa Partizan je kažnjen sa ukupno 24.000, a Cedevita 2.600 evra.

Kako se navodi u saopštenju ABA lige, pojedini disciplinski postupci su još u toku. “U slučaju dodatnih disciplinskih mera javnost će biti odmah obaveštena”, navodi se.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Marko

    OVDE NEKO KAZNJEN U EVRIMA NEKO U DINARIMA UROTILI SE FASISTI PROTIV ZVEZDE A VINOVNICI KSS I PARTIZAN… PARTIZANI TOLIKO PODMUKLI DA SVOJU DRZAVU OMALOVAZAVAJU A SA VARVARIMA HOCE DA UNISTE SRPSKU KOSARKU KAKO BI PARTIZANI PONOVO VLADALI SRPSKOM KOSARKOM ZVEZDA CE TO IZDRZATI,SAMO NEZNAM KAKO CE KSS ,ABA SAVEZ I VARVARI OPRATI OBRAZ..KAKAV JE SPORT GDJE IGRA PROKLETI NOVAC A NE SRCE,SRAMOTA ZA SRBIJU I KSS DA SE TOLIKO PONIZAVA NEPRIJATELJU SPORTA…

+ Ostavite komentar