Sport
25.09.2023. 23:05
Beta

Bez navijača...

Evo kada Ajaks i Fejenord nastavljaju utakmicu

Ajaks Fejnord
Izvor: ANP / Olaf Kraak

Utakmica fudbalera Ajaksa i Fejenorda, koja je prekinuta zbog nereda navijača, nastaviće se u sredu bez prisustva publike.

Fejenord je u nedelju posle 56 minuta na "Johan Krojf Areni" vodio sa 3:0, kada su domaći navijači Ajaksa bacali baklje i dimne bombe na teren, zbog čega je sudija prekinuo utakmicu.

Kako je danas saopštio Fudbalski savez Holandije, nastavak utakmice planiran je za sredu u 14 časova bez prisustva publike, preneo je BBC.

Utakmica Ajaksa i Volendama, koja je trebalo da se igra u sredu je zbog toga odložena. 

Ajaks se protivi odluci da se utakmica sa Fejenordom završi u sredu zbog gustog rasporeda i razmatra pravni postupak.

Klub iz Amsterdama saopštio je da utakmica sa Fejenordom može da se igra najranije prve nedelje novembra uz konstataciju da utakmica Volendama u prvom kolu Kupa krajem oktobra komplikuje situaciju.

"Program takmičenja Savez sada prilagođava za četiri kluba zbog završetka prekinute utakmice. Ne samo klubovi, i navijači su žrtve ovoga", navodi se u saopštenju.

Savez je saopštio da utakmica mora što pre da bude nastavljena kako bi se očuvao integritet lige.

"Osnovni princip je da takmičenje mora da bude pošteno i da se utakmica zbog toga po mogućstvu mora rešiti na terenu. Ta utakmica mora da se nastavi što pre", piše u saopštenju.
 

Utakmica Ajaksa i Fejenorda je u dva navrata zaustavljena pre nego što je prekinuta. Neredi su se nastavili po prekidu utakmice, a policija je ispred stadiona koristila suzavac.

Fudbaleri Fejenorda i stručni štab ostali su u svlačionici sve dok nije bilo bezbedno da napuste stadion. Njihovim navijačima nije bio dozvoljen dolazak na utakmicu.

Ajaks, osvajač 36 titula holandskog šampiona, izvinio se zbog ponašanja svojih navijača.

Ekipa se trenutno nalazi na 14. mestu na tabeli sa pet bodova iz četiri utakmice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve