Sport
17.04.2023. 12:25
R.E.

Fenerbahče

Ako obratite pažnju na simboliku datum, uspeh Marine Maljković je još veći

Marina Maljković
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Marina Maljković je po ko zna koji put dokazala kakav je košarkaški trener.

Selektorka reprezentacije Srbije uspela je da ispiše istoriju Evrolige. Fenerbahče je nakon četiri izgubljena finala konačno uspeo, konačno su na krovu Evrope.

Marina Maljković nije krila zadovoljstvo nakon ostvarenog uspeha. 

"Velika stvar za ovaj klub i celo sportsko društvo, jer se pričalo da su gubitnici. Srećna sam zbog njih, ali devojke su te koje su u najvažnije i u prvom planu. Sem Željka Obradovića i Evrolige, Fener je konstantno nazivan luzerom. Mnogo finala su izgubili i nose istinske traume. Devjoke su svhatile o čemu se radi, žele su to više od svega. Ušle su sa željom da u 40 minuta pokažu sve ono što smo radili tokom cele sezone. Ja im čestitam na tome", rekla je Marina Maljković posle osvajanja Evrolige.
 

Za Marinu Maljković ovo je prva Evroliga u karijeri, a prethodno je na klupskom nivou uzela Evrokup sa Galatasarajem 2018. godine.

"Srećna sma što je ovaj trofej osvojen na veliki praznik Vaskr. Privatno sam srećna što sam Evroligu osvojila 30 godina nakon jednog od evroligaškog trofeja moga oca (Božidar Maljković), koji je osvojio 15. aprlia 1993. godine sa Limožom. Na današnji dan (16. april) i moj Partizan je pre 31 godinu postao šampion Evrope. To su neke zanimljivi stvari", rekla je Maljković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Marina Maljković objasnila ko je "krivac" što je ostala selektor
Marina Maljković, 28. 1. 2022.

Produžila ugovor

28.01.2022. 14:54

Marina Maljković objasnila ko je "krivac" što je ostala selektor

Selektorka ženske košarkaške reprezenetacije Srbije Marina Maljković izjavila je da je veliki razlog ostanka na toj poziciji bio predsednik KSS Predrag Danilović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve