Sport
30.07.2023. 14:00
R.E./Sport Klub

Selektor Kine

Đorđević o finansijama "večitih": "Nisam u takvom okruženju živeo i odrastao"

Aleksandar Đorđević
Izvor: EFE / Juan Carlos Hidalgo

Bivši selektor Srbije i košarkaška legenda Aleksandar Đorđević govorio je o Crvenoj zvezdi i Partizanu, košarkaškoj reprezentaciji Kine, Luki Dončiću.

On je za Sport Klub istakao da je dobro što je javnost u poslednje vreme toliko zainteresovani za klupsku košarku u Srbiju, pre svega zbog činjenice da će "večiti" drugu godinu zaredom igrati u Evroligi. 

"Jako je dobro da se popularnost kreće u tom smeru, da je ljudi vole, da ljudi, prate, vole, navijaju i žive za jedan ili drugi klub. Bez obzira što se igrači i dalje dovode i što su ekipe komentitivne uvek postoji finansijska strana koja je za mene iznenađujuća, da mi u Srbiji imamo dovoljno finansija da pokrijemo sve te troškove za jedan klub, koji su enormni. Nisam u takvom okruženju živeo i odrastao, a sada je potpuno drugačije. Mi smo otišli na drugi nivo, što je jedne strane sjajno za navijače, atmosferu i košarku, samo o tome i treba da se priča. Rezultati su tu da pokažu da li će do njega i doći, a na igračima, stručnom štabu i menadžmentu da dovedu na najbolji mogući nivo da se dođe do željenih rezultata“, rekao je Đorđević za Sport Klub.

Đorđević je trenutno selektor košarkaške reprezentacije Kine sa kojom se sprema za predstojeći Munodbasket. 

Sudbina je tako htela da će se Kina u grupi sastati sa Srbijom. 

"Već sam rekao, za mene je velika čast da vodim Kinu protiv Srbije, biće mnogo emocija koje ja moram da potisnem i da opet budem profesionalac", naglasio je Đorđević.
 

Đorđević se dotakao i reprezentacije Slovenije i Luke Dončića od koga se mnogo očekuje na Svetskom prvenstvu. 

"Mi se ne bavimo individulnim sportom, Luka Dončić nije Jusein Bolt, uz sve poštovanje. Svakome je potrebna snaga ekipe i ekipa da bi došao do nekih rezultata za koje je i on sam zaslužan i najsrećniji, a i svi oko njega. Niko od nas ne bi mogao da osvoji neke titule i medalje da oko sebe nije imao fantastične ljude, trenere, saigrače koji bi zajedništvom došli do toga. Dončić je jedna mega zvezda, naravno, postaje i svetska, mlad momak koji ima neizmeran talenat, ima svoj put i želim mu sreću, čestitam na svemu što je uradio jer je jedinstven. Dolaze novi izazovi za njega, ciljevi, na njemu je da nastavi dalje, rekao je Đorđević.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nagrade za životno delo Marini Maljković i Aleksandru Đorđeviću
Marina Maljković, ATA, 29. 5. 2023.

Lepa vest

29.05.2023. 11:46

Nagrade za životno delo Marini Maljković i Aleksandru Đorđeviću

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković i bivši selektor muškog nacionalnog tima Aleksandar Đorđević dobitnici su Nagrade za životno delo, odlučio je Upravni odbor Udruženja košarkaških trenera Srbije (UKTS).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve