Sport
17.10.2023. 07:05
R. E.

Srbija čeka Crnu Goru

Mitrović: "Ceo život treniramo za ovakve utakmice"

1
Izvor: EPA / MTI / TAMAS KOVACS

Fudbaleri Srbije igraju večeras od 20.45 časova veoma važan duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore, a golgeter Srbije Aleksandar Mitrović nada se da će "orlovi" ostvariti pozitivan rezultat.

Mitrović je izjavio da je utakmica protiv Crne Gore meč koji svi igrači žele da igraju.

"Kada obučeš dres reprezentacije imaš obavezu da izađeš na teren i tamo ostaviš srce, da daš sve od sebe za taj grb. Igrači ceo život treniraju da igraju ovakve utakmice, utakmice koje se pamte. Duel sa Crnom Gorom je jedan od tih mečeva. Znamo šta nosi ovaj duel. I svi žele da igraju. Hoćemo podršku navijača i zajedno da napravimo rezultat koji nam mnogo znači", rekao je najbolji strelac selekcije Srbije.

Fudbaleri Srbije meč protiv Crne Gore dočekuju posle poraza od Mađarske u Budimpešti, koji je usledio uprkos dobroj igri.

"Svi igramo u klubovima na svaka dva-tri dana, sve je to normalno, volimo utakmice i to ne predstavlja problem. Što se tiče same utakmice, do sada smo bili pobednici u međusobnim mečevima, nadam se da će tako biti i ovog puta", rekao je Mitrović.

"Sada je možda i najvažnije, što se tiče uloga. Bili smo već u ovakvoj situaciji, igramo bitnu utakmicu za takmičenje na kome nismo bili 24 godine. Drago nam je da smo u ovakvoj situaciji, da je sve u našim rukama", dodao je srpski napadač.

Mitrović se nada da će Srbija imati veliku podršku na utakmici u Beogradu.

"Voleli bismo da imamo podršku kao Mađari, nadam se da ćemo je imati protiv Crne Gore. Mi znamo šta moramo, to je da damo svoj maksimum...", rekao je Mitrović.

"Utakmica koju svi mi želimo da igramo. Utakmica za fudbalsku istoriju. Svaka priča staje, moramo da pričamo na terenu. Pozivam navijače da dođu na stadion i zajedno da napravimo jedan korak ka istoriji", zaključio je Mitrović.

Srbija je druga na tabeli Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa deset bodova, odnosno ima tri boda manje od Mađarske, a dva boda više od trećeplasirane Crne Gore, uz meč više.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve