Sport
02.06.2022. 17:04
R.E

Slavni fudbaler

Andrea Pirlo: "Navijaću za Srbiju"

Andrea Pirlo
Izvor: Ekspres

"Igrao sam sa mnogim srpskim igračima u raznim timovima. Nisam imao prilike da treniram Vlahovića nažalost, ali mislim da on ima ogroman talenat i potencijal", rekao je legendarni fudbaler Andrea Pirlo (43), koji je ovih dana gost Beograda.

Na pitanje novinara da li misli da srpska reprezentacija ima dobre šanse u Kataru i da li će za nas navijati, nasmejao se i rekao: "Svakako ću navijati za Srbiju, Italija ne učestvuje u prvenstvu, nažalost. Što se reprezentacije tiče, mislim da Srbija ima mnogo dobrih igrača koji su sasvim sposobni da naprave dobru igru vrednu svetskog takmičenja". 

Slavni fudbaler, koji je nosio dres tri velikana Serije A: Intera, Milana i Juventusa, je u srpsku prestonicu došao kao promoter internacionalnog fudbalskog kampa za decu, koji tradicionalno u Srbiji organizuju Banka Intesa i Generali osiguranje,

Na konferenciji za novinare, osim Andrea Pirla, prisutnima se obratio i ambasador Italije u Srbiji Karlo Kašo, koji se zahvalio pokroviteljima ovog projekta, kao i Pirlu na prisustvu. On je naveo da je sport koren svih zdravih navika i našalio se podsećajući na ovogodišnju predstavnici Srbije na takmičenju za pesmu Evrovizije, Konstraktu, rekavši da si moramo biti zdravi.

Kuriozitet ovog fudbalskog kampa je i učešće članova materskog kluba "Mungos", koji vodi nekadašnji selektor futsal reprezentacije Srbije Aleksandar Kovačević, a. u kojem se sportom bave i deca ometena u razvoju.

"Imao sam tu sreću da igram za tri najveća italijanska kluba, jedan od kojih je i klub za koji sam navijao godinama, Milan. U njemu sam proveo najlepših deset godina i tu sam zaista davao sve od sebe, rekao je Pirlo na kraju događaja i dodao da se da se nada da će ovaj projekat pokrenuti dobre promene u sportu za decu. 

 

Promo
Izvor: banca Intesa/Promo

Italijanski fudbalski kamp za decu, koji Banca Intesa, članica Intesa Sanpaolo grupe organizuje u saradnji sa Generali Osiguranjem Srbija, kompanijom Generali Grupe, održaće se od 27. juna do 1. jula u Beogradu, po sedmi put zaredom.

Ovaj sportski događaj namenjen je deci od 7 do 14 godina koja će imati jedinstvenu priliku da savladaju veštine i tajne fudbalske igre kroz rad sa najboljim italijanskim trenerima. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Saša Ilić je novi trener CSKA iz Sofije
Saša Ilić 2.6.2022.

Fudbal

02.06.2022. 14:57

Saša Ilić je novi trener CSKA iz Sofije

Srpski trener Saša Ilić novi je šef stručnog štaba fudbalskog kluba CSKA iz Sofije, saopštio je u petak bugarski klub.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve