Sport
24.10.2023. 11:40
R.E./Tanjug

Reakcija premijera

Plenković osudio pevanje ustaških pesama

huligani
Izvor: Shutterstock

Hrvatski premijer Andrej Plenković osudio je subotnji incident i pevanje ustaške koračnice na fudbalskoj utakmici između Gorice i Dinama, poručivši da policija već postupa u tom slučaju.

"Uvek smo u poziciji da osuđujemo neprimerene pesme koje navijači pevaju, bilo to na utakmicama HNL (hrvatska fudbalska liga) ili još gore na takmičenjima u kojima učestvuje HNL reprezentacija", rekao je premijer i predsednik HDZ nakon sednice Šireg predsedništva stranke.

Plenković je novinarima rekao da osuđuje incident u Gorici i ono što se nedavno dogodilo u Osijeku. Kazao je da smatra da je na sudovima da donosu adekvatne odluke za takvo ponašanje jer će samo jasnom porukom da su to kažnjiva dela za koja neko odgovara uspeti to i da suzbiju.

Na pitanje da li su ministar pravosuđa Ivan Malenica i portparol Vlade Marko Milić zbog neprimernog skandiranja s tribina trebalo da napuste stadion u Gorici, Plenković je odgovorio pitanjem: "Zašto predsednik Republike Zoran Milanović nije napustio utakmicu u Osijeku".

"Što se tiče toga da li je neko trebalo da u tom trenutku ode ili ne, ja nisam bio na utakmici, ne znam da li se to jasno čulo ili se čulo ovako, ne pratim detalje. Ali onda ako je to tako, onda pitajte Milanovića zašto nije napustio utakmicu u Osijeku", rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve