Sport
09.08.2023. 21:36

Bravo!

Zlatna Angelina Topić!!

Zlatna medalja
Izvor: Shutterstock

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je zlatnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu za starije juniore u Jerusalimu.

Topić je pobedila skokom od 1,90 metara.

"Evo nas ponovo u ovom izgleda magičnom gradu, malo više od godinu dana kasnije, ponovo još jedna zlatna medalja za mene, za moj klub i moju zemlju. Volela bih da mogu da opišem osećaj olakšanja kada sam je osvojila. Ovo takmičenje sam toliko željno iščekivala, da pokažem šta mogu i koliko mogu i upravo sam to i uradila. Volela bih da sam mogla da skočim više, ali mi je trener rekao da moram da se odmorim jer imam ujutro finale skoka udalj", rekla je Topić, preneo je Atletski savez.
 

U četvrtak je poslednji dan takmičenja, a nastupiće troje srpskih atletičara.

Topić će od 8.15 učestvovati u finalu skoka udalj, Nikola Kostić će od 16.45 trčati finale trke na 400 metara s preponama, dok će Adriana Vilagoš učestvovati u finalu bacanja koplja od 18.27.

"Ovo takmičenje bilo je veliki izazov za mene jer je prvo veliko na kome učestvujem u dve discipline. Jutros sam imala kvalifikacije skoka udalj, u prvom skoku sam izborila normu za finale", navela je Topić.

U današnjem programu, u finalu bacanja kladiva Jovan Stranić zauzeo je četvrto mesto rezultatom 73,42 metra, dok je Miloš Nisić bio sedmi u finalu trke na 200 metara ličnim rekordom od 21,30 sekundi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve