Sport
22.12.2022. 04:05
Beta

Arina Sabalenka

"Nadam se da će Vimbldon biti otvoreniji za Beloruse i Ruse"

Vimbldon
Izvor: Shutterstock

Beloruska teniserka Arina Sabalenka rekla je danas da se nada da će organizatori Vimbldona biti "malo otvoreniji" za ideju da se beloruskim i ruskim igračima dozvoli učešće naredne godine.

"Stvarno se nadam da će biti malo otvoreniji prema nama. Ali prošle godine smo videli da nisu baš srećni da nas imaju na svojim turnirima, tako da videćemo šta će biti", rekla je peta teniserka sveta u intervjuu za agenciju Frans pres.

Polufinalistkinja londonskog grend slema 2021. bila je jedna od mnogih kojima je zabranjen nastup na ovogodišnjem Vimbldonu, kao odgovor na vojnu intervenciju Kremlja u Ukrajini.

"Mislim da nemam nikakvu kontrolu nad tom situacijom. Čekam. I šta bude biće. Više me nije briga za Vimbldon, ako nam zabrane da igramo još godinu dana, zabavljaću se u svojoj kući u Majamiju, provoditi vreme sa porodicom i odraditi još jedne pripreme", dodala je 24-godišnja teniserka na marginama egzibicionog turnira u Dubaiju.

Prema navodima britanskih medija odluka organizatora trećeg grend slem turnira u godini očekuje se do aprila.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vimbldon menja pravila oblačenja za teniserke
Vimbldon

London

17.11.2022. 19:25

Vimbldon menja pravila oblačenja za teniserke

Teniski turnir Vimbldon će od naredne godine ublažiti pravila oblačenja dozvoljavajući igračicama da nose tamne i šarene šortseve, kako bi se oslobodile bilo kakvog oblika ansioznosti tokom mestruacije, saopštio je organizator turnira.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve