ATLETIKA: Ivana Španović fokusirana na SP u Birmingemu

ATLETIKA: Ivana Španović fokusirana na SP u Birmingemu


Najbolja srpska atletičarka je zadovoljna svojim nastupima na mitinzima u Nemačkoj, ali je istakla pred “Serbia open”, da je glavni cilj SP u Engeskoj.

Španovićeva je bila je treća na prvom ovosezonskom nastupu održanom u Karlsrueu, dok je u Dizeldorfu osvojila prvo mesto.

“Zadovoljna sam urađenim. Najjači utisak je što sam na prvom mitingu napravila pet prestupa, ali to su bili kvalitetni skokovi. Nije potrebno da budem u najboljoj formi na mitinzima. Miting “Serbia open”u Beogradu će mi osvežiti emocije i poslužiti kao priprema pred Svetsko prvenstvo u Birmingemu na koje sam maksimalno fokusirana”, izjavila je Španovićeva na konferenciji za novinare u hotelu Moskva.

Njen trener, Goran Obradović smatra da će skok od 7.10 biti dovoljan za zlato u Birmingemu, gde se održava SP.

“Imamo nedelju dana pripremnih treninga, zatim Beogradski miting u narednu sredu i Glazgov sedam dana pre Svetskog prvenstva u Birmingemu 4. marta. S obzirom na okolnosti na kojima treniramo, a to je beton, onda se spremamo za tu podlogu, mada Ivani više odgovaraju daske. U Glazgovu ćemo biti na daskama, a u Birmingemu u betonu. Smatram da će 7,10 metara ili nešto više biti dovoljan za zlatnu medalju”, izjavio je Obradović

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar