Sport
12.02.2018. 17:30
R.E/ novosti.rs

ATLETIKA: Ivana Španović fokusirana na SP u Birmingemu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najbolja srpska atletičarka je zadovoljna svojim nastupima na mitinzima u Nemačkoj, ali je istakla pred "Serbia open", da je glavni cilj SP u Engeskoj.

Španovićeva je bila je treća na prvom ovosezonskom nastupu održanom u Karlsrueu, dok je u Dizeldorfu osvojila prvo mesto.

"Zadovoljna sam urađenim. Najjači utisak je što sam na prvom mitingu napravila pet prestupa, ali to su bili kvalitetni skokovi. Nije potrebno da budem u najboljoj formi na mitinzima. Miting "Serbia open"u Beogradu će mi osvežiti emocije i poslužiti kao priprema pred Svetsko prvenstvo u Birmingemu na koje sam maksimalno fokusirana", izjavila je Španovićeva na konferenciji za novinare u hotelu Moskva.

Njen trener, Goran Obradović smatra da će skok od 7.10 biti dovoljan za zlato u Birmingemu, gde se održava SP.

"Imamo nedelju dana pripremnih treninga, zatim Beogradski miting u narednu sredu i Glazgov sedam dana pre Svetskog prvenstva u Birmingemu 4. marta. S obzirom na okolnosti na kojima treniramo, a to je beton, onda se spremamo za tu podlogu, mada Ivani više odgovaraju daske. U Glazgovu ćemo biti na daskama, a u Birmingemu u betonu. Smatram da će 7,10 metara ili nešto više biti dovoljan za zlatnu medalju", izjavio je Obradović

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve