Sport
01.03.2018. 16:00
R:E/ kurir.rs

ATLETIKA: Počinje dvoransko SP u Birmingemu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje danas počinje u Birmingemu navijaćemo za četvoro srpskih sportista.

Maja Ćirić i Tamara Salaški trčaće na 400 metara, Asmir Kolašinac će bacati kuglu, a Ivana Španović pojuriti najsjajnije odličje u skoku udalj. Sve oči navijača biti uprte upravo u Ivanu i njen pokušaj da se okiti prvim svetskim zlatom. Španovićeva je aktuelna evropska prvakinja iz dvorane, pre dve godine na SP bila je srebrna i pravo je vreme za još jedan korak napred.

Maja Ćirić je aktuelna prvakinja Srbije u trci na 400 metara, a rezultat od 52,78 ostvaren 20. januara u Beču doneo joj je normu za Svetsko prvenstvo.

Tamara je znatno iskusnija i ima jasnu sliku šta je očekuje u Birmnigemu.

"Očekujem da se što bolje snađem u kvalifikacijama, da pokušam prvih 200 metara da prođem brže, a posle kako bude. Ova disciplina u dvorani je mnogo drugačija od one napolju. Očigledno se ne snalazim najbolje u zatvorenom, ali ću svakako dati sve od sebe da uz malo sreće dođem do polufinala".

Naš najbolji bacač kugle i jedini muški predstavnik na SP Asmir Kolašinac ne očekuje borbu za medalju u Birmingemu.

"Na ovo prvenstvo idem potpuno rasterećen i bez prevelikih očekivanja. Imao sam dugu pauzu i jedino mi je bitno da se dobro takmičim. Ako budem na svom nivou, možda mogu da se nađem među prvih osam takmičara", rekao Kolašinac.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve