Sport
14.03.2024. 08:24
Beta

Pobedili Inter

Atletiko Madrid u četvrtfinalu Lige šampiona

1
Izvor: AP / Manu Fernandez

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš meču na svom terenu posle penala pobedili Inter ukupnim rezultatom 5:3.

U prvom meču u Milanu, Inter je slavio sa 1:0.

Posle regularnog dela večerašnjeg meča i produžetaka rezulta je bio 2:1 za Atletiko, i pobednik se odlučivao izvođenjem penala.

Poveo je Inter golom Federika Dimarka golom u 33. minutu, da bi preokret Atletiku doneli pogocima Antoan Grizman u 35. i Memfis Depaj u 87. minutu.

U 13. minutu je pokušao Denzel Damfris, dva puta je šutirao ali je oba puta dobro reagovao golman Atletika Oblak.

Atletiko je mogao do vođstva u 28. minutu, Morata je šutirao glavom sa 10 metara, ali je njegov udarac odbranio Zomer.

Poveo je Inter golom Federika Dimarka u 33. minutu. Barela je uputio povratni pas, Dimarko se našao na pravom mestu i sigurnim udarcem sa 10-ak metara pogodio levi ugao gola Atletika.

Samo dva minuta kasnije Atletikao je stigao do izjednačenja. Koke je uputio loptu u šesnaesterac, loše je reagovao jedan igrač Intera, lopta je stigla do Grizmana koji je sa pet metara zatresao mrežu.

Grizman je mogao do drugog gola u 52. minutu. Šutirao je iskosa sa desne strane, ali je Zomer ponovo dobro intervenisao.

U 76. minutu Tiram je izašao sam ispred Oblaka, ali je šutirao preko gola.

Veliku priliku Atletiko je imao u 85. minutu, šutirao je Depaj, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Samo dva minuta kasnije Depaj je uspeo da postigne pogodak i anulira prednost Intera iz prvog meča. Depaj je lepo primio loptu u šesnaestercu, okrenuo se i udarcem u levu ugao savladao Zomera.

Atletiko je imao veliku šansu za treći gol u trećem minutu nadoknade, ali je Rikelme nakon asistencije Grizmana šutirao preko gola i meč je otišao u produžetke.

U prvom produžetke viđena je po jedna solidna šansa na obe strane, ali nije bilo pogodaka. U drugom produžetku Inter je diktirao tempo ali nije uspeo da stigne do ozbiljnije prilike i pobednik se odlučivao u penal seriji.

Sigurni u prvoj penal seriji bili su Čalhanoglu za Inter i Depaj za Atletiko. Oblak je u drugoj seriji odbranio penal Sančesa, dok je odmah zatim i Zomer odbranio udarac Niguesa.

Ponovo je Oblak bio odličan i zaustavio je udarac Klasena u trečoj seriji, a sa druge strane Rikelme je bio precizan i doneo prednost Atletiku. U četvrtoj seriji Ačerbi je pogodio za Inter, a Korea za Atletiko.

Odgovornost je u petoj seriji preuzeo Lautaro, ali je šutirao preko gola i Atletiko je izborio plasman u četvrtfinale.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona zakazan je za 15. mart.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve