Sport
24.10.2023. 19:42
Beta

Crvena zvezda

Bahar: "Moja zemlja krvari. Moja porodica, žena i troje dece, trče u sklonište"

Bakar Bahar
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Trener fudbalera Crvene zvezde Izraelac Barak Bahar postavio je pitanje "kako ignorisati ubijene?" u Izraelu i "da li je sve u parama i da li one više vrede od pravde?".

"Juče sam pričao sa devetogodišnjim Mihailom, navijačem Barselone. Njegovi roditelji su ubijeni 7. oktobra, a sestra mu je kidnapovana. On se sa drugom sestrom sakrio u ormar i skrivao 14 sati. To je samo jedan slučaj od stotinu", rekao je Bahar na početku konferencije za medije, pred duel Zvezde sa Lajpcigom u Ligi šampiona.
 

"Fudbal bi trebalo da spaja ljude, da promoviše mir i poštovanje. Gde je poštovanje za 1400 ubijenih u Izraelu. Cele porodice su žive spaljene, devojke silovane pa ubijene, trudnicama su rezani stomaci i ubijane bebe... Ubijeno je 100 dece, od toga 40 beba. Kako to da ignorišemo?", nastavio je Bahar.

Bahar je rekao da su mnogi od "tih ljudi navijači Liverpula, a da taj klub ne poštuje žrtve".

"Fudbal je pao na ispitu. Kako ignorisati ubijene? Fudbal bi trebalo da zbližava ljude, da promoviše mir i poštovanje. Jel sve u parama? Jel pare vrede više od pravde? Nalazimo se u Nemačkoj, znamo istoriju, Nemački fudbalski savez i mnogi nemački klubovi su odlučili da stanu na pravu stranu. To daje malo svetla u celoj ovoj situaciji", izjavio je Bahar.
 

On je dodao i da ima veliku podršku svog kluba i da "oseća podršku srpskog naroda".

"Moja zemlja krvari. Moja porodica, žena i troje dece, trče u sklonište. Pre sat vremena je pala bomba u njihovoj blizini. Ali, niko nas neće slomiti, Izrael će pobediti jer nemamo drugi izbor", rekao je Bahar.

Kada je meč između Zvezde i Lajpciga u pitanju, Bahar je obećao da će ekipa biti spremna za sutrašnji duel.

"Moram da se isključim, imam odgovornost prema klubu i navijačima i obećavam da ćemo sutra biti spremni", rekao je Bahar.

Zvezda sutra gostuje Lajpcigu, u meču trećeg kola Grupe G Lige šampiona.

"Želim fokus na utakmicu. Moramo da se poboljšamo u odbrani, ali neće biti lako sutra. Moramo da odigramo bolje u drugom poluvremenu, posebno defanzivno, nego u prva dva meča Lige šampiona", dodao je on.

Bahar je rekao i da su svi igrači spremni i u konkurenciji za sastav za sutrašnji meč.

"Želim da igramo našu igru. Biće teško, protivnik je težak, ali imamo svoju filozofiju i verujemo u sebe", zaključio je Bahar.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Terzić o ciljevima Zvezde, terenu, treneru, transferima, finansijama...
1

Moramo biti održiv sistem

21.07.2023. 20:35

Terzić o ciljevima Zvezde, terenu, treneru, transferima, finansijama...

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da je pred ekipom zadatak da osvoji šampionsku titulu u Srbiji, da na pravi način iskoristi učešće u Ligi šampiona i da što više mladih igrača dobije šansu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve