Sport
31.01.2023. 10:50
B92

Velika trojka i klinci

Beker: "Novaka sad čeka paklena vožnja"

1
Izvor: Beta / AP / Ng Han Guan

Boris Beker je oduševljen zbog trijumfa Novaka Đokovića na Australijan openu. Njih dvojica su nekada radili zajedno sa velikim uspehom i zajedno stigli do šest grend slem titula.

Nemac je za Eurosport pričao o najnovijem uspehu srpskog tenisera.

"Novak ima 35 godina i svestan je da sa 40 neće moći da igra na ovom nivou. Mislim da ga čeka paklena vožnja posle Australijan opena. Imaće sasvim drugačiji vid tereta i drugačiju ulogu u Parizu i na Vimbldonu. Uspeh je njegov životni san, želi da postane najuspešniji igrač u istoriji. Čak je i kao dete govorio, 'biću najbolji'. I bio je u pravu. Sada je na vrhuncu", kaže Beker.

Iako su Novak i Rafa ti koji se bore za najveći broj slemova u karijeri, Beker kaže da će legat Rodžera Federera ostati netaknut.

"Možda će biti sportski ambasador, ne samo teniski ambasador. Svet tako nešto još nije video. Možete da uzmete za primer fudbalere i košarkaše, kao i atletičare. Ipak, Rodžer Federer je sve, i još je odrastao u neutralnoj Švajcarskoj. Sa Rodžerom je sve savršeno, skoro je predobro da bi bilo istina. To se više neće desiti u tenisu i zato je tenis postao globalan sport. Srećno momcima koji žele da ih prestignu", dodao je Boris.

On upozorava da je Đokoviću i Nadalu ostalo malo vremena u toj trci za titulama i rekordima.

"Gledamo smenu generacija u ovom trenutku. Federer je otišao, Rafa Nadal je korak do toga. Igraće u Parizu, posle toga sve je pod upitnikom. Novak Đoković će definitivno odigrati sezonu, ali ako stigne do 23. slema i napuni 36 godina, samo je pitanje vremena. Smena generacija se dešava sada. To je paklena prepreka. Jedna je osvojiti grend slem, druga je predstavljati sport. Sa Federerom, Nadalom i Đokovićem imamo tri idola koji su privukli ne samo teniske navijače, već sve. To je ovaj sport učinilo globalnijim i bogatijim. Otuda je ovoliko nagrada i investiranja sponzora. I sve to predstavlja izazov za momke, ne samo pobediti, već predstavljati nešto, a to je već sasvim druga konstrukcija", zaključio je Beker, koji je i poruku Rafaela Nadala na Novakovu titulu nazvao "sjajnim činom".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kralj se vratio na presto
1

ATP lista

30.01.2023. 12:30

Kralj se vratio na presto

Srpski teniser Novak Đoković zvanično je ponovo prvi na ATP listi, čime je započeo svoju 374. nedelju na čelnoj poziciji svetskog tenisa.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve