Sport
08.07.2021. 20:00
R.E.

Iskoristite priliku

Besplatne škole sportova za đake u Beogradu

deca, sport
Izvor: Shutterstock

Grad Beograd je zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta u 12 opština pokrenuo besplatne škole sportova za đake od prvog do četvrtog razreda, a trenutno je najviše prijava za ples i borilačke veštine, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je naveo da su deca u tom uzrastu "najugroženija" po pitanju sporta jer sa učiteljicama i učiteljima najmanje rade na fizičkom vaspitanju.

"Želimo toj deci da omogućimo besplatne škole sporta, a tim programom biće obuhvaćeno 62.000 mališana", rekao je Vesić gostujući na Pinku.

On je objasnio da će deca moći da se prijavljuju za škole sporta u košarci, fudbalu, atletici, odbojci, rukometu, plesu, borilačkim veštinama i gimnastici.

"Deca će se prijavljivati u školama, a mi smo obezbedili novac za nastavnike koji će dobijati 1.500 dinara po času. Časove će držati studenti i profesori DIF-a, koji su ujedno i napravili programe. Termini su često između dve školske smene kako nastavnici ne bi imali dodatni dolazak u školu. Na taj način smo, primera radi, porodici sa dvoje dece uštedeli sigurno između 30 i 50 evra na mesečnom nivou", rekao je Vesić.

 

 

 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve