Sport
05.04.2023. 21:35
R. E.

Oglasio se iz SAD

Da li će Bogdanović igrati na Mundobasketu

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Srbija želi da na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Indoneziji, Japanu i Filipinima nastupi u najjačem sastavu i ostvari vrhunski rezultat.

Od kraja februara, kada je Srbija i zvanično poslednja obezbedila plasman na Mundobasket, počele su spekulacije o tome na koji sastav selektor Svetislav Pešić može da računa.

On se odmah bacio na posao i počeo da pravi plan za "misiju SP".

Svakako za košarkašku javnost pitanje svih pitanja je da li će moći da nastupe igrači iz NBA lige, koji nisu igrali u kvalifikacijama.

Pešić je u kontaktu sa Srbima koji nastupaju "preko bare", a koliko mu je važno da svi budi motivisani i spremni da igraju za nacionalni tim ovog leta najbolje pokazuje činjenica da je otišao u SAD i lično razgovarao sa reprezentativcima.

U Čikagu je prisustvovao duelu domaćih Bulsa i Atlante, na kojem je Bogdan Bogdanović prikazao impresivnu partiju (26 poena, pet asistencija i četiri skoka) i bio najzaslužniji za trijumf svog tima.

Pešić je posle meča rekao da je Bogdanović bio MVP tog duela, a srpski košarkaš potvrdio je za RTS da je razgovarao sa selektorom i da je jedna od tema bio i nastup na Svetskom prvenstvu, od 25. avgusta do 10. septembra.

"Razgovarao sam sa selektorom Pešićem u vezi Svetskog prvenstva. Moj nastup za reprezentaciju Srbije nikada nije upitan, tako da samo da me zdravlje posluži. Pričali smo i ja sam tu za sve što treba", jasno je poručio Bogdanović.

On je istakao da je ove sezone daleko zadovoljniji, jer nema problema sa kolenom koje ga je mučilo ranije, zbog čega je i propustio Evropsko prvenstvo prošle godine. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
12.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve