Sport
29.01.2022. 20:05
Zoran Šećerov

"Uvek sam spreman"

Bogosavac: Ukoliko zaslužim, Piksijev poziv neće izostati

Mirosalv Bogosavac
Izvor: ANSA / FRANCO DEBERNARDI

Igrao je za Partizan, nosio je kod Lalatovića i dres U21 selekcije Srbije, zatim je sve to ponovio i kad je selektor U21 bio Djorović...Mladen Krstajić ga je kao prvotimca Čukaričkog uvrstio u A nacionalni tim, debitovao je protiv Nemačke, ostalo je upamćeno da ga nije nadigrao daleko slavniji Sane... Sada nije među onima koji su izborili put u Katar na SP iako je njegova pozicija, levi bek, malo i deficitarna. A zašto ga nema?

"Daleko od očiju", kaže uvek spreman za šalu Miroslav Bogosavac koji već drugu sezonu nosi dres ruskog Akhmata iz Groznog, ekipe koja je na pripremama u Antaliji.

Kad se uozbilji onda priča:

"Ne volim na ovaj način da pričam o mom eventualnom igranju za reprezentaciju. Ono što je istina jeste da sam uvek spreman ukoliko poziv dodje. Ali, da bi došao to moram da zaslužim dobrim igrama u klubu. Siguran sam da u tom slučaju Piksijev poziv neće izostati"
 

U Čukaričkom je proveo dve godine i u svakom prelaznom roku do je bio na Brdu se pričalo da ide. A odlazak se dogodio kad se to najmanje očekivalo.

"Jednog dana jee apsolutno nenajavljen stigao u klub poziv sportskog direktora Matiješevića da odmah doputujem u Tursku i priključim se pripremama Akhamta iz Groznog o kome nisam skoro ništa znao. Prvi dogovor je bio da dođem na pozajmnicu, ali već posle prve utakmice koju sam odigrao u Akhmatu su pokazali spremnost i da me otkupe. Tako se i dogodilo".

Kako sve danas izgleda?

"Prezadovoljan sam i ja i klub. Ono što je meni bitno jeste da igram. Uz sve to sam i dosta naučio, fudbalski napredovao. Liga je izjednačena, Zenit malo odskače, za nijansu i moskovski Dinamo, svi drugi su u poziciji da svako svakog može da pobedi".
 

Puno vremena provodi u avionu, Grzoni je od Moskve daleko dva sata i 20 minuta leta, otprilike koliko i Beograd od prestonice Rusije.

"Jezik sam brzo naučio, a dosta mi je značilo što je kad sam stigao u Akhmatu već bio Hrvat Nižić. Sada je stigao i Todorović iz BiH, držimo se i dosta vremena provodimo zajedno."

Cilje Akhmata je Evropa. Posle jesenjeg dela imaju dobru poziciju na tabeli...

"I dobar raspored u nastavku tako da je sasvim moguće i da se taj cilj ostvari", kaže brzonogi Bogosavac. Pogonsko gorivo na tom putu, bar za trojku iz nekadašnje Jugoslavije, mogli bi da budu specijaliteti iz Mislodjina, sela iz okoline Sremske Mitrovice, odakle je Bogosavac.

"Nižić se posebo raduje kad stignu sremačke kobasice i kulen. Onda se malo nareže i..."
 

I za kraj na pitanje kakav je grad Grozni Bogosavac kaže:

"Svaki dan menja lik, puno se gradi i za par godina biće to grad koji će mnogi želeti da posete i upoznaju".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Terzić o Piksiju: Pita se mnogo više nego što to dozvoljava njegova funkcija
Dragan stojković Piksi

Crvena zvezda

12.01.2022. 19:05

Terzić o Piksiju: Pita se mnogo više nego što to dozvoljava njegova funkcija

Momci, morate da budete svesni dresa koji nosite. Nama je jedina obaveza šampionska titula i sve moramo da podredimo tom cilju, obratio se fudbalerima Crvene zvezde direktor kluba Zvezdan Terzić na početku priprema za drugi deo sezone.
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve