Sport
06.03.2024. 20:35

Skratio spisak

Šta je plan novog selektora rukometaša Srbije

1
Izvor: Shutterstock

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević kaže da će martovsko okupljanje iskoristiti da testira što je više moguće novih igrača.

Rukometaši Srbije okupiće se u nedelju u Sportskom centru Kovilovo povodom EHF nedelje nacionalnih timova, a potom će otputovati u Poljsku.

Odigraće dva prijateljska meča sa Poljacima. Prvi duel zakazan je za 15. mart od 17 časova, dok je drugi meč dve selekcije na programu dva dana kasnije od 12.30 sati.

Novi selektor Boris Rojević, koji je zamenio Tonija Đironu, saopštio je skraćeni spisak igrača za duele sa Poljskom. Na spisku su:

Golmani: Dejan Milosavljev, Milan Bomaštar, Andrej Trnavac.

Krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Marko Nikolić, Bogdan Radivojević, Darko Đukić i Aleksa Tufegdžić.

Bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Miljan Pušica, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Matija Nikolić, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Predrag Vejin.

Pivoti: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan i Marko Jevtić.

Rojevićev tim želi da prvo okupljanje iskoristiti da stekne bolju sliku i započne stvaranje ekipe za baraž za Svetsko prvenstvo protiv Španije.

"S obzirom na to da će nam ovo biti prvi susret, cilj je da se bolje upoznamo sa igračima, njihovim kvalitetima, kao i elementima igre koje je potrebno usavršiti. Postavljanje novog sistema na kome ćemo moj stručni štab i ja insistirati jedan je od prioriteta. Sigurno da nemamo dovoljno vremena za sve, ali ćemo ono što imamo koristiti pametno", rekao je Rojević.

Naglasio je da reprezentacija Srbije ima problema sa velikim brojem povređenih igrača, dok Mijajlo Marsenić i Vladimir Cupara zbog porodičnih obaveza neće biti u timu. 

"Pred prvi meč sa Španijom imaćemo samo tri treninga, što je jako malo za pripremu, tako da ću ovo martovsko okupljanje iskoristiti da testiram što je više moguće novih igrača. Na spisku nije i nekolicina starijih igrača, ali nikoga se nismo odrekli. Razgovarao sam sa svima, naročito sa Nemanjom Ilićem koji ima veliku želju da nastavi da igra za reprezentaciju", istakao je selektor Srbije.

Napomenuo je i da neki igrači na koje računa, kao što je Zečević, tek izlaze iz povrede.

"Prioritet je da se oporave i da ih sačuvamo. Želimo da procenimo šta sve imamo na raspolaganju i da skockamo najbolji mogući tim za maj sa idejom da što više igrača igra u oba pravca", zaključio je Rojević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve