Sport
19.08.2022. 00:20
Beta

Skok u dalj

Bravo Ivana! Srpska atletičarka je šampionka Evrope

1
Izvor: Beta / AP / Matthias Schrader

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je u četvrtak zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Vuleta je do drugog evropskog zlata na otvorenom stigla sa preskočenih sedam metara i šest centimetra iz prve serije, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat ove godine.

"Po ono što sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto što sam čekala četiri godine", rekla je Vuleta posle finala, prenosi Srpski atletski savez.

Najbolja srpska atletičarka je u drugoj seriji skočila 6,98 metara, u naredne tri je prestupila, dok je u poslednjoj seriji nije skakala.

"Znala sam da neće biti ni malo lako, s obzirom da je u međuvremenu Malaika Mihambo postala i olimpijska i svetska šampionka. Od njene prve medalje u Amsterdamu 2016. godine mi smo tu... u svakom pogledu", rekla je Vuleta.

1
Izvor: Beta / AP / Matthias Schrader

"Atmosfera je bila fantastična. Sve vreme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim kako to izgleda pred punim stadionom. Želela sam da to iskoristim", dodala je ona.

Vuleta je navela da se u Minhenu, nasuprot nastupu na Svetskom prvenstvu u Judžinu gde je pokušala da drugačijim pristupom dođe do medalje, vratila "onoj izvornoj sebi i načinu na koji pristupa takmičenju".

"Stvarno sam uživala i nisam ni malo sumnjala. Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom. Upravo sam to i tražila, jer sam želela da se približim svom ličnom rekordu, pa i po cenu da budem druga, ali znala sam da to nije opcija večeras. Mnogo sam srećna, ponosna i uživam", zaključila je Vuleta.
 

Druga srpska predstavnica u ovom finalu, Milica Gardašević zauzela je sedmo mesto sa preskočenih 6,52 metra.

Srebrnu medalju osvojila je aktuelna olimpijska i svetska šampionka, Nemica Malaika Mihambo skokom od 7,03 metra, dok je bronza pripala Britanki Džasmin Sojers koja je u poslednjoj seriji skočila 6,80 metara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ona je budućnost srpske atletike!
Angelina Topić

Angelina Topić

07.08.2022. 06:10

Ona je budućnost srpske atletike!

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis na Svetskom prvenstvu za takmičare do 20 godina u kolumbijskom gradu Kali.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve