BRUKA STIGLA I DO “L’Equipe”: “Sramotno veče u Beogradu”

BRUKA STIGLA I DO “L’Equipe”: “Sramotno veče u Beogradu”

(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)


Priča o nezapamćenim neredima u odlučujućoj utakmici finala doigravanja ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti proširila se i na strane medije.

Ugledni francuski list L’Equipe objavio je razgovor s Edvinom Džaksonom, francuskim košarkašem koji igra u Budućnosti i koji je iz prve ruke ispričao što se događalo u ponedjeljak u Pioniru. Podsetimo, navijači Zvezde gađali su goste stolicama, upaljačima, kovanicama, kamenjem i svime što im se našlo pod rukom, a onda su i utrčali na parket te pretili igračima Jasmina Repeše.

Utakmica je kasnila gotovo sat vremena, a Zvezda je šokirane goste na kraju pobedila s čak 43 koša razlike. Uprava Budućnosti traži poništavanje finalne serije, a preti i istupanjem iz lige zbog strašnih organizacijskih propusta.

“Sramotno veče u Beogradu”, naslov je velikog teksta u L’Equipeu.

 

“Bilo je vrlo napeto čim smo došli u dvoranu. To je uobičajeno za neka mesta na Balkanu. Atmosfera zna biti vatrena, čuju se i uvrede, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Dok smo izlazili iz svlačionice, bili smo pod pravom paljbom kovanica i upaljača i nema igrača koga nešto nije pogodilo. Na zagrevanju nam je na parket uletelo desetak domaćih navijača, a jedan od njih mahao je stolicom. Obezbeđenja nije bilo nigde”, prepričao je Džekson za francuski list.

“Kod svakog izvođenja auta su nas pljuvali. Po glavi, po vratu, po dresu. U jednom trenutku doletela je i cigla. Bilo me je užasno strah, a moje saigrače iz Crne Gore čak i nije toliko. To nije imalo veze sa sportom i nije mi jasno kako ta utakmica nije bila prekinuta”, dodao je francuski košarkaš.

Pročitajte još: