Sport
26.04.2022. 09:50
R.E./Beta

NBA

Bruklin u epizodi - Džaba vam novci...

Kevin Durent
Izvor: Beta/AP / John Minchillo

Duel između Bostona i Bruklina je, makar na papiru, trebalo da bude derbi. Na kraju se ovaj okršaj završio "metlom".

Košarkaši Bostona plasirali su se u drugo kolo plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su pobedili Bruklin sa 116:112 i završili seriju sa 4:0.

Seltikse je predvodio Džejson Tejtum sa 29 poena, pet asistencija i tri skoka, Džejlen Braun postigao je 22 poena uz osam skokova, a Markus Smart 20 poena i 11 asistencija. Grent Vilijams dodao je 14 poena, a Al Horford 13 poena i šest skokova.

U ekipi Bruklina najefikasniji je bio Kevin Durent sa 39 poena, uz devet asistencija i sedam skokova. On je prvi put eliminisan iz plej-ofa u prvom kolu još od 2010. godine kada je igrao za Oklahomu.

Set Kari postigao je 23 poena, Kajri Irving 20 poena, pet skokova i pet asistencija, a Goran Dragić 10 poena, uz osam skokova i četiri asistencije za Netse.

Tejtum i Irving
Izvor: Beta/AP / John Minchillo

Nepuna tri minuta pre kraja utakmice Seltiksi su ostali bez Tejtuma, koji je dobio petu ličnu grešku. Netsi su to iskoristili da se primaknu na 108:109, ali više od toga nisu uspeli, pa su seriju izgubili 0:4.

Bruklin je tim koji je počeo sezonu sa šampionskim ambicijama, sa triom Kevin Durent, Kajri Irving Džejms Harden. U toku sezone Harden je otišao, ali je ekipa na ostalim pozicijama postala "jača" za iskusne igrače, koji nisu uspeli da opravdaju status "zvezda". Boston je ovom serijom pokazao da je košarka, na sreću, i dalje timski sport i da ne pobeđuju pojedinci.

Seltiksi će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela aktuelnog šampiona Milvokija i Čikaga, u kome Baksi vode sa 3:1.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve