Sport
23.04.2019. 13:47
R.E./Index.hr/Foto;EPA

BUDUĆNOST PORUČILA: ABA liga više ne postoji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Težak poraz Budućnosti u Beogradu od Crvene Zvezde 97:54 u petoj finalnoj utakmici ABA lige u ovom trenutku najmanje zamara Jasmina Repešu i čelnike crnogorskog kluba.

Uoči utakmice u Pioniru nastao je pravi metež, fizički su napadnuti neki gostujući košarkaši, a većina ih je brutalno vređana i to u lice, na parketu.

Iz Budućnosti su izdali saopštenje u kojem traže smenu vodećih ljudi ABA lige.

"U dogovoru s Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživeli horor - linč i fizičko nasilje. Nakon napada kojeg su zabeležile kamere i preneli svi mediji uključujući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u službenom saopštenju. Povređeni su igrači Norris Cole, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svesni da je atmosfera takva da nema zahteva da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog štaba, s potencijalno smrtnim slučajem da su još par minuta ostali na terenu, inzistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, s pretnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom 20:0 u korist Crvene zvezde. Svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni stožer. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim događajima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer s ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smenu."

Jasmin Repeša se nakon utakmice nije ni pojavio na konferenciji za medije, a iz kluba su se javili kako trener i igrači neće davati izjave.

 

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve