Sport
25.04.2024. 15:02
Beta

Pormenio odluku

Ćavi IPAK ostaje trener Barselone

Ćavi
Izvor: EFE / Alejandro Garc�a

Trener Barselone Ćavi Ernandes rekao je danas da je odustao od odluke da napusti klub na leto, pošto su ga igrači boljim igrama ubedili da ima pobedničku ekipu, uprkos tome što će sezonu završiti bez trofeja.

"Mnogi ljudi, uključujući moje igrače, naterali su me da vidim da ovo nije gotovo", rekao je Ćavi na konferenciji za novinare.

Ćavi je to rekao dan nakon što je postigao dogovor sa čelnicima Barselone da promeni odluku. On je u januaru najavio da će napustiti klub na kraju sezone, ali je ipak odlučio da ostane do kraja ugovora, koji ističe u junu 2025. godine.

Nekadašnji fudbaler Barselone rekao je da je bolja igra njegove ekipe bila ključna, kao i osećaj da ima snage da nastavi.

Bivši španski reprezentativac naveo je da je uvek na prvo mesto stavljao dobrobit kluba i ekipe i dok je nekada mislio da je ekipi potreban novi pristup, on sada misli da može da bude uspešan.

Ćavi
Izvor: EFE / Alejandro Garc�a

Ćavi je negirao da se radi o novcu.

"Predsednik kluba zna da ne bih tražio ni jedan evro, da sam napustio klub pre isteka ugovora", naveo je on.
 

Odluku da ostane, Ćavi je doneo tri dana posle poraza u velikom derbiju od Real Madrida 2:3. Barselona je posle tog poraza druga na tabeli sa 11 bodova zaostatka za Realom, šest kola pre kraja Primere. 

Prošle sedmice Barselona je eliminisana u četvrtfinalu Lige šampiona u dvomeču protiv Pari Sen Žermena.

Pre te eliminacije, Barselona je nanizala 13 utakmica bez poraza, otkako je Ćavi u januaru objavio da odlazi.

"Mislim da moje vreme u klubu nije gotovo i verujem da možemo da budemo uspešni. Uveren sam u to i ova tri meseca su me naterala da to vidim. A pošto je promena mišljenja znak mudrosti, odlučio sam da promenim mišljenje", rekao je Ćavi.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve