Sport
08.03.2024. 14:25
Beta

Predsednik UEFA

Čeferin podržao Gravinu: "On je pošten čovek"

ceferin
Izvor: Shutterstock

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin pružio je danas punu podršku predsedniku Fudbalskog saveza Italije Gabrijeleu Gravini, protiv koga tužilaštvo u Rimu vodi istragu zbog navodne pronevere i pranja novca.

Gravina, koji je i potpredsednik UEFA, optužen je da je nezakonito koristio novac od prodaje televizijskih prava 2018. godine, kada je bio na čelu treće lige, kako bi kupio kuću u Milanu.

On je navodno i iskoristio ugovor o televizijskim pravima za privatnu prodaju vredne kolekcije srednjovekovnih knjiga, iako ta prodaja navodno nije zaključena.

Gravina je odbacio optužbe, a njegovi advokati su u sredu tužiocima dostavili obimnu dokumentaciju koja navodno dokazuje da je novac za kuću došao iz drugog izvora.

"Apsolutno verujem da će sve objasniti. On ima moju punu podršku. Problem je što je šteta već načinjena, ali nažalost živimo u zaista užasnim vremenima. Nudim moju podršku Gabrijeleu. Vrlo dobro ga poznajem i smatram ga poštenom i uvaženom osobom i sjajnim fudbalskim direktorom", rekao je Čeferin za Gazeta delo Sport.

Gravina je za predsednika Fudbalskog saveza Italije izabran 2018. godine. Od 2015. do 2018. bio je na čelu treće lige, Serije C.

U aprilu 2021. godine 70-godišnji fudbalski zvaničnik je ušao u Izvršni komitet Uefa, a dve godine kasnije izabran je za potpredsednika.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve