Sport
11.06.2019. 17:49
R.E./Foto:EPA

ČERUPANJE REALA: Konte želi četiri Zidanova igrača

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jedan od najuspešnijih italijanskih klubova, ali i Evrope, godinama unazad ne ostvaruje rezultate u skaldu sa tradicijom i ranijim uspesima. Inter je godinama bez osvojenog trofeja, a neprimetan je i na Evropskoj sceni. Razočaravajuće je prošla i tek završena sezona u kojoj je klub jedva izborio Ligu šampiona i bio svetlosnim godinama iza prvaka Juventusa.

Uprava kluba rešila je da menja stvari iz korena i postavila visoke ciljeve za narednu sezonu. Kako bi ih ostvarila otpočeto je veliko renoviranje na Đuzepe Meaci.

Prvi korak bilo je dovođenje trenera, Antonia Kontea, čoveka koji zna kako se kuća gradi od temelja. Sličan proces kao ovaj, koji ga čeka u Interu, Konte je već prošao u Juventusu. Krenuli su od nule i došlio do nivoa nepobedivosti i Seriji A.

Povezane vesti - RENOVIRANJE SE NASTAVLJA Zidan želi igrača vrednog 150 miliona evra

Novi trener pored vizije, doneo je i spisak igrača koje sledeće sezone želi da vidi u plavo-crnom dresu. Na tom spisku, kako piše Marca, nalazi se i četiri igrača Real Madrida.

Naime, kako ovaj lsit piše Konte je kao prioritete izdvojio Gereta Bejla, Lukasa Vaskeza, Matea Kovačića i Naća.

Najveći zalogaj će naravno predstavljati Bejl. Da se pita samo Real, Velšanin može odmah da ide, jer Zidan ne računa na njega. Nije zadovoljan ni Bejl u Madridu, međutim, problem može da predstavlja visoka plata koju bi igrač trebalo da prima do 2020. godine.

Lista igrača koje Konte želi, podudara se sa onom na koje Zidan ne računa, samo je pitanje da li će klubovi uspeti da se dogovore oko obeštećenja.

Takođe, Madriđanima su do sada već potrošili mnogo novca na transfere i kako stoje stvari neće se na tome zaustaviti jer se spominje dovođenje Pogbe za 150 miliona evra. Tako da bi im prodaja četiri igrača, na koje svakako, ne računaju dobro došlo kako bi izbegli kršenje finansijskog fer-pleja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve